Έκλεβαν πορτοφόλια σε λαϊκές αγορές

Λαικη Έκλεβαν πορτοφόλια σε λαϊκές αγορές

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής στον Άγιο Στέφανο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας δύο αλλοδαποί για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απείθεια.

Ειδικότερα, ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας εντόπισε τους δράστες να κινούνται ύποπτα σε λαϊκή αγορά στον Άγιο Στέφανο και τους κάλεσαν σε έλεγχο, με τους κατηγορουμένους να προσπαθούν να διαφύγουν, έως ότου ακινητοποιήθηκαν.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου μετά από συνδυαστική αξιολόγηση δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 15 κλοπών πορτοφολιών που διαπράχθηκαν σε βάρος παθόντων που βρίσκονταν σε λαϊκές αγορές της Αρτέμιδας και του Αγίου Στεφάνου.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, κινούνταν στις λαϊκές αγορές προσποιούμενοι τους πελάτες, προσέγγιζαν κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους και εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες συνωστισμού, αφαιρούσαν τα πορτοφόλια τους.

Στη συνέχεια, αποσπούσαν τα χρηματικά ποσά που περιλαμβάνονταν στα πορτοφόλια και στις περιπτώσεις που εμπεριέχονταν τραπεζικές κάρτες, μετέβαιναν είτε σε μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών προβαίνοντας με τη χρήση αυτών σε αναλήψεις χρημάτων, είτε σε αγορές προϊόντων από καταστήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.