Έκθεση φωτογραφίας «Έμφυλη βία: Επιτέλους stop!»

ΧΕΝ Παιανίας Έκθεση φωτογραφίας «Έμφυλη βία: Επιτέλους stop!»

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, διοργανώνουν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Έμφυλη βία:Επιτέλους stop!», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Οι φωτογραφίες έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας που προκήρυξε η ΧΕΝ Παιανίας το 2022, με τον ίδιο τίτλο, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνικής συνείδησης, ώστε να αντιμετωπισθεί αυτό το άκρως σημαντικό και επίκαιρο θέμα της Έμφυλης Βίας, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Η ΧΕΝ είναι Παγκόσμια, Γυναικεία, Μη Κυβερνητική, Εθελοντική οργάνωση, που εργάζεται για την ανάπτυξη της Γυναίκας, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτική τοποθέτηση και κάθε άλλη διάκριση, προωθεί την ισότητα των φύλων, προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα εκείνα των γυναικών και κοριτσιών και συμβάλλει με προγράμματα και υπηρεσίες στη δημιουργία μιας κοινωνίας με συνοχή κι ευημερία.

Η βία που υφίστανται οι γυναίκες και τα κορίτσια, εξαιτίας του φύλου τους, είναι καθημερινό παγκόσμιο φαινόμενο που περιλαμβάνει κάθε πράξη που στρέφεται κατά της ζωής, της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας, καθώς και της αξιοπρέπειάς τους, με ολέθριες συνέπειες για  τις ανθρώπινες σχέσεις, την οικογένεια και την κοινωνία.

Η Έκθεση, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Ε.Ν. Παιανίας, θα εγκαινιασθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 18.30, και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό, καθημερινές, 11.00 – 18.00.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.