Έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη στην Βάρκιζα

Κυριάκος Λαζαρίδης Έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη στην Βάρκιζα

Τα εγκαίνια της μοναδικής έκθεσης ζωγραφικής του Κυριάκου Λαζαρίδη, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 19.00 στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Πολιτισμού, γυάλινο κτίριο, στην παραλία της Βάρκιζας.

Ο γνωστός ζωγράφος, Κυριάκος Λαζαρίδης, βαδίζοντας στους δρόμους του αφαιρετικού εξπρεσιονισμού, συλλαμβάνει και αποτυπώνει με την προσωπική του πινελιά επιλεγμένα έργα του με θέμα τη θάλασσα και τα καράβια.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Σάββατο: 12:00 – 22:00

Κυριακή: 10:00 – 22:00

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης γεννήθηκε στη Louvain Βελγίου. Έζησε τα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες (académie royal des beaux arts). Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1990.

Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητήριου Ελλάδος όπου και διετέλεσε και ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Έχει διδάξει ζωγραφική στο Κολλέγιο Αθηνών (απ’ όπου είναι και απόφοιτος), στο Deree college, και τα τελευταία χρόνια μαθήματα αγιογραφίας στα πρόγραμμα πολιτισμού του Δήμου 3Β.

Έχει στο βιογραφικό του 49 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Στοκχόλμη, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Σίδνεϊ, Τορόντο, United States Olympic Committee (USOC) στις ΗΠΑ, Santa Fe New Mexico, καθώς και πολλές ομαδικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται στο Colorado Springs, στην αμερικανική ολυμπιακή επιτροπή, στο κολλέγιο Αθηνών στο Deree college αλλά και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Κριτικές

Η δουλειά του εκπροσωπεί τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Η ζωγραφική του Λαζαρίδη είναι εύκαμπτη έχει κίνηση και κυρίως έκφραση. Έχει κατακτήσει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική γραφή και γνώση των σχέσεων όγκου χώρου και βαρύτητας…

Πέγκυ Κουνενάκη – Κριτικός τέχνης

.

Στα έργα του καταγράφεται η εικαστική μετάφραση της κίνησης. Μια ζωγραφική που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με κυβιστικές και αφαιρετικές αναμνήσεις αλλά και γραφιστικές και αφαιρετικές διατυπώσεις που συγγενεύουν με τα επιτεύγματα ζωγράφων όπως ο Τσίγκος ο Πράσινος ή ο πρώιμος Γαϊτής για να καταλήξει σε μια εξπρεσιονιστική γραφή με αφαιρετικά ίχνη…

Νίκος Ζιας, Καθηγητής Ιστορίας της τέχνης, Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.