Έπιασαν «βαρόνο» ναρκωτικών στο Πόρτο Ράφτη

Porto Rafti varonos Έπιασαν «βαρόνο» ναρκωτικών στο Πόρτο Ράφτη

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν και συνέλαβαν χθες το πρωί στο Πόρτο Ράφτη έναν 64χρονο Βέλγο «βαρόνο» ναρκωτικών που καταζητείτο διεθνώς από το 2010.

Ο 64χρονος, ο οποίος διέμενε σε πολυτελή κατοικία στην εν λόγω περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες διατηρεί επαφές με τα καρτέλ ναρκωτικών στη Νότιο Αμερική και καταζητείτο από τις ρουμανικές αρχές για υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων χασίς.

Αναλυτικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, οι λιμενικοί εντόπισαν τον 64χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητό του στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη και τον ακινητοποίησαν για έλεγχο. Κατά τον έλεγχο επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα Βελγίου αμφιβόλου γνησιότητας.

Μετά από έρευνα στο όχημα, βρέθηκαν ένα δελτίο ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης Ρουμανίας με φωτογραφία του ίδιου αλλά με στοιχεία διαφορετικού κατόχου, τα οποία επίσης κρίθηκαν αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ σε τσαντάκι χειρός που έφερε βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό 19.485 ευρώ.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στο Πόρτο Ράφτη, με τη συνδρομή σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, όπου βρέθηκαν μία ελληνική ταυτότητα την οποία η αρχή έκδοσης είχε χαρακτηρίσει ως μη ενεργή και είχε προβεί στην ανάκλησή της και ένα ελληνικό διαβατήριο για το οποίο η εκδούσα αρχή είχε προβεί σε ακύρωση του.

Επιπλέον εντοπίστηκαν, το χρηματικό ποσό των 9.680ευρώ, δύο μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και δύο φορητοί υπολογιστές, καθώς επίσης μία ταυτότητα και μία άδεια οδήγησης Βελγίου, από τον έλεγχο των οποίων προέκυψε ότι ο συλληφθείς καταζητείται με σκοπό την έκδοση του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε συνολικά το ποσό των 29.165ευρώ και όλα τα αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα, ενώ ο συλληφθείς πρόκειται να προσαχθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.