Έρχεται νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»

σπιτια Έρχεται νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»

Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», σε μια πρώτη προσπάθεια να ανοίξουν οι 750.000 κλειστές κατοικίες που υπάρχουν σε αστικές περιοχές, ώστε να αποκλιμακωθεί η αυξημένη ζήτηση που εκτοξεύει και τις τιμές στα ενοίκια.

Η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών κατοικιών στην Ευρώπη, με το 15% του συνολικού αποθέματος κατοικιών της χώρας να χαρακτηρίζονται «ορφανά».

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» θα προκύψουν περισσότερα ακίνητα στην αγορά, αφού θα επιδοτούνται οι ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων για την ανακαίνιση και κατ’ επέκταση την αναβάθμισή τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα επιδοτούνται δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ, και θα εγκριθούν ιδιοκτήτες κατοικιών με ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ, ενώ αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη.

Επίσης, το ακίνητο πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ. και να βρίσκεται σε αστική περιοχή, δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία ή ως μισθωμένη αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.