Έσβησαν άμεσα οι φωτιές στα Καλύβια και στο Λαύριο

Νερακι Λαυριο Έσβησαν άμεσα οι φωτιές στα Καλύβια και στο Λαύριο

Δύο επικίνδυνες πυρκαγιές ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι, αλλά ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε τα χειρότερα.

Καλύβια

Περίπου στις 12:00 εκδηλώθηκε φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στην περιοχή ανάμεσα στα Καλύβια και τη Γαλάζια Ακτή. Στο σημείο επιχείρησαν 23 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, ενώ παρείχαν συνδρομή από αέρος 5 αεροσκάφη.

Μάλιστα στις 13:00, το 112 ήχησε για τους κατοίκους της Βαλομάνδρας, και ζητήθηκε να απομακρυνθούν προς τα Καλύβια. Λίγο πριν τις 14:00 η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Λαύριο

Στις 14:00 ξέσπασε φωτιά στην περιοχή «Νεράκι» στο Λαύριο, μια ανάσα από το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Λαύριο και το πευκόφυτο δάσος. Η πρώτη ενημέρωση για την εστία ήρθε από το πυροφυλάκιο, και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ Λαυρίου, των εθελοντικών ομάδων της περιοχής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής

Η πυρκαγιά έσβησε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.