Εθελοντική αιμοδοσία στο Πόρτο Ράφτη

aimodosia Εθελοντική αιμοδοσία στο Πόρτο Ράφτη

Την 3η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δημοτικός Σύλλογος Αιμοδοτών Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του νεόδμητου 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου, επί της οδού Θρασυβούλου 2, στο Πόρτο Ράφτη.

Ο Σύλλογος απευθύνει εκ νέου κάλεσμα αγάπης και αλληλεγγύης, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των δημοτών.

Εθελοντές Αιμοδότες μπορούν να γίνουν όλοι οι υγιείς άνθρωποι από 18 έως 62 ετών (οι άντρες ανά 3 και οι γυναίκες ανά 4 μήνες).

Οι γενικές οδηγίες, που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος πριν από την αιμοδοσία είναι:
– Να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες
– Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ
– Να έχει λάβει ένα ελαφρύ γεύμα πριν από την αιμοδοσία.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απαιτούνται ετησίως 600.000 μονάδες για την κάλυψη των αναγκών όλης της χώρας. Μόνο το 40% αυτών καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια αξία αυτής της προσφοράς.

Ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις αυτό που θέλεις είναι πρώτα να το δώσεις!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.