Η Κορωπιώτισσα Σωτηρία Ντούνη είναι η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Σωτηρία Ντουνη Κορωπί Η Κορωπιώτισσα Σωτηρία Ντούνη είναι η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου

«Άρωμα» γυναίκας στην ηγεσία ενός ακόμη Ανώτατου Δικαστηρίου. Η μέχρι χθες αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Κορωπιώτισσα Σωτηρία Ντούνη ορίστηκε να αναλάβει το «τιμόνι» του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου για να διαδεχθεί στη θέση του, τον προσφάτως αποχωρήσαντα, κ. Ιωάννη Σαρμά.

Το υπουργικό συμβούλιο, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του, τοποθέτησε την κα Ντούνη πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία συγκέντρωσε τα 4/5 των ψήφων στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Επιλέχθηκε από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, με βάση την αξιολόγηση των ουσιαστικών της προσόντων ενώ επιπλέον κατέχει και την πρώτη θέση στη δικαστική επετηρίδα. Θα παραμείνει στη θέση του επικεφαλής του Δικαστηρίου για τέσσερα χρόνια.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπηρετεί από το 1989 ενώ έχει ανέλθει όλες τις βαθμίδες της δικαστικής ιεραρχίας. Τη νέα πρόεδρο χαρακτηρίζει η επιστημονική της κατάρτιση σε συνδυασμό με την προσήλωσή της στα δικαστικά της καθήκοντα.

Η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί, αποφοίτησε από τη Νομική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ενώ έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris VIII στο δημοσιολογικό δίκαιο (DEA).

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης συνεχάρη θερμά τη νέα πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για την επιλογή της από το υπουργικό συμβούλιο και της ευχήθηκε καλή θητεία στο ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και δήλωσε ότι είναι μια μεγάλη τιμή αναγνώρισης της επιστημονικής της πορείας και της αφοσίωσης στα καθήκοντά της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.