Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από το Λαύριο και το Σούνιο

Olympiaki floga Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει από το Λαύριο και το Σούνιο

Από το Λαύριο και το Σούνιο θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Επίσης στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο θα γίνει και μια από τις πιο σημαντικές Τελετές.

Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024» θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία, θα διανύσει αρκετές περιοχές της Ελλάδας για 11 ημέρες και την τελευταία ημέρα πριν αυτή παραδοθεί στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο θα περάσει από το Δήμο Λαυρεωτικής.

Η διέλευση της φλόγας θα γίνει στην πόλη του Λαυρίου με λαμπαδηδρόμους και στη συνέχεια με αυτοκίνητο μέχρι λίγο πριν τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου όπου θα την παραλάβουν πάλι λαμπαδηδρόμοι. Η λαμπαδηδρομία και η τελετή θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Απριλίου και ώρα από τις 12:15 έως τις 13:30.

Ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή του μνημονίου ανέφερε τα εξής: «Η Ολυμπιακή Φλόγα για το Παρίσι έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό αφού η υποδοχή της είθισται να πραγματοποιείται με τιμές αρχηγού κράτους. Αποτελεί αντικείμενο παγκοσμίου ενδιαφέροντος καθώς μεταδίδεται από εγχώρια και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα, ειδησεογραφικά πρακτορεία και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης. Για τον λόγο αυτό, η επιλογή του Δήμου Λαυρεωτικής ως σταθμού της Ολυμπιακής Φλόγας, είναι ιδιαιτέρως τιμητική και τον καθιστά σημαντικό και καθοριστικό παράγοντα στην υλοποίηση της όλης διοργάνωσης.»

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που πέρασε η Ολυμπιακή Φλόγα από τον Δήμο Λαυρεωτικής ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.