Η ομιλία του Αλευρέα – «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»

Αλευρέας Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»

Χθες βράδυ, στην κεντρική πλατεία του Κορωπίου, έλαβε χώρα η τελική προεκλογική ομιλία, του υποψήφιου Δημάρχου Κρωπίας Μιχάλη Αλευρέα, επικεφαλής του συνδυασμού «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη».

Σε μια εκ βαθέων, συγκινητική, δυναμική αλλά και αιχμηρή τοποθέτηση επί των φλεγόντων θεμάτων και προβλημάτων, που ταλανίζουν το Δήμο του Κορωπίου, ο Μιχάλης Αλευρέας, έδωσε «το έναυσμα νίκης και αλλαγής για τον τόπο».

Αφού πρώτα συστήθηκε στον μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων που περίμεναν να τον ακούσουν, κατέθεσε τα ήδη γνωστά διαπιστευτήρια του στον επαγγελματική του πορεία. Το πλούσιο βιογραφικό του, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, 25ετή θητεία ως ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και 15ετή θητεία στον ιδιωτικό τομέα, ως ένας από τους πιο καταξιωμένους manager στον κλάδο του.

Γιατί τώρα?

Ο κος Αλευρέας ανέφερε ότι πήρε την πρωτοβουλία να ηγηθεί, ώστε να επέλθει η αλλαγή στον τόπο του, διότι  «… το μέρος που μεγάλωσε και ανδρώθηκε σταμάτησε να του αρέσει»

Επεσήμανε με σαφήνεια ότι «θα είμαι δίπλα στις παρατημένες περιοχές του Δήμου την Αγ. Μαρίνα, το Κίτσι, τον Καρελλά», ανακοινώνοντας ότι θα προβεί στην οργάνωση γραφείου στην Αγία Μαρίνα με τη δέσμευση για παρουσία του Δημάρχου, μία φορά την εβδομάδα.

Ανέφερε επίσης ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που είναι στο πλευρό του, είναι όλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες στο είδος τους, που αφυπνίστηκαν ώστε να αποτινάξουν κάθε συνθήκη που κρατά καθηλωμένη την ιστορική πόλη του Κορωπίου, στη στασιμότητα και στην απαξίωση. «Έχουν θέληση για προσφορά στον συνάνθρωπο τους και θέλουν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των συμπολιτών τους» κατέληξε.

Επεσήμανε «τις παραλήψεις και την ολιγωρία του απερχόμενου δημάρχου κ. Κιούση, στον τομέα της Πολεοδομίας :

Ενώ παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή πέντε υπό ένταξη σχέδια (Αγ. Μαρίνα – Μακιλίαρι – Κίτσι – Κορωπί – Καρελλάς) δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κανένα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να ταλαιπωρούνται και να υπερφορολογούνται.

Στη 13 έτη θητεία, από το 2011, θα μπορούσε να προχωρήσει σε αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα.

Δεν έχει διανοίξει καμία οδό εντός της πόλεως Κορωπίου,

Δεν μερίμνησε για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου και

Δεν έδωσε λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλεως που μας ταλαιπωρεί όλους.

Δεν αξιοποίησε το φυσικό κάλος των οικισμών, των παραλιών μας και ξέχασε τους συμπολίτες μας που ζουν εκεί …»

Δεσμεύσεις

Για εκκίνηση διαδικασιών αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου, ώστε να δώσει νέες χρήσεις γης, να εντάξει στο σχέδιο νέες περιοχές και να δώσει αξία στην γη των Κορωπιωτών.

Να αποπερατώσει όλα αυτά που ξεκίνησαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δηλαδή σχέδιο Αγ. Μαρίνας & Κορωπίου και να προχωρήσει τις μελέτες που εκκρεμούν στο Κίτσι και στο Μακιλιάρι, «..χωρίς να μετατοπίζουμε τις ευθύνες στους πολίτες … Πάγια τακτική μας είναι η στήριξη των πολιτών και η εύρεση λύσεων έστω προσωρινών, προκειμένου να μην γίνουμε νέα Μαγνησία».

Συνεχίζοντας «….καθώς πολλά από αυτά τα έργα είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, θα ασκήσουμε πίεση για την πορεία των έργων όπως το ρέμα Ξερέα, χωρίς να καπηλευόμαστε την πατρότητα τους….». Ολοκλήρωση της κατασκευής του 5ου Δημοτικού Σχολείου, εκπόνηση μελέτη κατασκευής του 3ου Γενικού Λυκείου Κορωπίου, δημιουργία 3ου παιδικού σταθμού στο Κορωπί, δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού και παιδικού σταθμού στην Αγία Μαρίνα – Κίτσι και την επέκταση του Κοιμητηρίου.

Κοινωνική πολιτική και ασφάλεια

Ο κ. Αλευρέας, εμφανίστηκε ενωτικός και προέτρεψε τους νέους να μην φύγουν από τον τόπο τους .Παράλληλα τους προέτρεψε, να συνεργαστούν με τη νέα Δημοτική Αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής δεσμεύτηκε να είναι δίπλα στον πολίτη και να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του, ενώ συγκινημένος ανέφερε ότι πρώτο μέλημα του θα είναι ο πάσχων άνθρωπος «Θα κάνω αυτό που δεν έκανε ο προκάτοχος μου … θα ακούω τον πολίτη».

Αναφορικά με την ασφάλεια και επιγραμματικά, ανέφερε ότι :

Θα απευθυνθούμε για βοήθεια, στην επιστημονική κοινότητα, όπως αρχές, υπηρεσίες και φορείς, που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και χαρτογράφηση του φαινομένου της παραβατικότητας,

θα καλέσουμε για διαβούλευση τους τοπικούς εταίρους για την εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που βασανίζουν την κοινότητα -πρόληψη παραβατικότητα, αυθαιρεσία στους δημόσιους χώρους, ηχορύπανση-

Θα προβούμε στην επαναλειτουργία του Τοπικού Συμβούλιου πρόληψης της Παραβατικότητας, που ως ένα αποκεντρωμένο όργανο αντεγκληματικής πολιτικής, μελέτης και πρόληψης συμπεριφορών, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, στο σεβασμό των δημόσιων χώρων, στην πρόληψη της τοπικής μικροεγκληματικότητας, στην έγκαιρη πυρανίχνευση και στην εποπτεία και συντονισμό δράσεων Πολιτικής Προστασίας.

Θα υλοποιήσουμε Στρατηγικό Σχέδιο Ασφάλειας με την επωνυμία «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΟΛΗ», το οποίο έχουμε κοστολογήσει για όλη την περιοχή του Δήμου, με έμφαση στους οικισμούς Κίτσι, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Μαρίνας, Σκάρπιζα και Καρελλά.

Θα προβούμε στην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας

Θα φροντίσουμε, ώστε ο φωτισμός να είναι υπέρ του δέοντος επαρκής

Θα επιδιώξουμε οι οικισμοί μας Αγία Μαρίνα, Κίτσι, Καρελλά, Σκάρπιζα, Άγιος Δημήτριο, αλλά και η πόλη του Κορωπίου να αποκτήσουν επαρκή φωτισμό, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ηλιακά πάνελ.

Ειδικά για την Πολιτική Προστασία, ύστερα από τα πρόσφατα θλιβερά περιστατικά στη χώρα μας (πυρκαγιές, πλημμύρες) και κατόπιν κατεύθυνσης του κεντρικού πολιτικού οργάνου, σύμφωνα με πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, θα προβούμε στην επαναξιολόγηση και επαναπροσδιορισμό των υφιστάμενων υπηρεσιακών σχεδίων Πολιτικής Προστασίας, εστιάζοντας: στην πρόληψη, στην αναγνώριση των τοπικών μας περιβαλλοντικών μας αδυναμιών και στο συντονισμό μέσω συνεχούς εκπαίδευσης του προσωπικού μας.

Θα εκμεταλλευτούμε τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας ΑΙΓΙΣ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, ανάλογα με τις ανάγκες του Δήμου.

Διοίκηση, πολιτισμός και αθλητισμός

Για το τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος, ξεκαθάρισε ότι δεν θα διοικήσει τον Δήμο «με το ξεπερασμένο, δυσλειτουργικό και αναποτελεσματικό μοντέλο “Δήμαρχος παντογνώστης”», αλλά θα εφαρμόσει μεθόδους διοίκησης και ηγεσίας, στα πρότυπα του σύγχρονου management του δημόσιου τομέα με την επιλογή κατάλληλων στελεχών, σωστή διοίκηση του ανθρώπινου παράγοντα, και αποτελεσματική επικοινωνία, επισημαίνοντας ότι αυτό από μόνο του ως επιχείρημα και όραμα, διαφοροποιεί την παράταξη του από τις άλλες.

Όσο αναφορά τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ο Μιχάλης Αλευρέας ανέφερε «πόσο πίσω βρισκόμαστε από όμορους Δήμους» και δεσμεύτηκε να συνεχίσει και να ενισχύσει τον θεσμό των Σφηττείων και να επαναφέρει το θεσμό του καρναβαλιού. Προανήγγειλε επίσης, ενίσχυση του ρόλου της βιβλιοθήκης, της ιστορικής φιλαρμονικής του δήμου, όπως και την αξιοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης ΑΜΕΑ.

Για τον τομέα του αθλητισμού, δεσμεύθηκε για τις κάτωθι προτάσεις :

«Δέσμευσή μας αποτελεί η αύξηση χρηματοδότησης των συλλόγων στο 1,5% του τακτικού προϋπολογισμού. Η επιχορήγηση θα γίνεται κατόπιν προϋποθέσεων ανάπτυξης & επένδυσης στη συμμετοχή, όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού, σε όλα τα αθλήματα!!!

Βελτίωση αγωνιστικού χώρου Σταδίου «Παπασιδέρης»

Ανασκευή χλοοτάπητα σταδίου «Αντώνης Πρίφτης», με αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε λεπτομερέστατα και ακριβώς από που θα βρει τους πόρους για να υλοποιήσει τα έργα – δεσμεύσεις του προγράμματος του.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Αλευρέας διατύπωσε μία ιερά δέσμευση: «Μία δέσμευση εμπιστοσύνης, ακεραιότητας και αληθείας, ότι … εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή θα γίνουμε το υψηλό, σοβαρό και ενάρετο πρότυπο διοικήσεως, που πάντα αναζητούσατε, που πάντα απαιτούσατε, που πάντα ποθούσατε ! Ένα πρότυπο διοικήσεως του τόπου που θα εγκαινιάσει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ειλικρινείας με τους πολίτες, δίνοντας το έναυσμα για επιτέλους μία νέα εποχή ευημερίας, προόδου και ουσιαστικής ευτυχίας για την πόλη μας ! Αυτήν την Κυριακή το Κορωπί αλλάζει σελίδα».

default image Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»
1 Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»
default image Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»
2 Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»
default image Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»
3 Η ομιλία του Αλευρέα - «Κορωπί : Σύγχρονη, Φιλική Πόλη»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.