Η περιοχή “Μακιλιάρι” Κορωπίου εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης Β΄ Κατοικίας

Makiliari Η περιοχή "Μακιλιάρι" Κορωπίου εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης Β΄ Κατοικίας

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) στις 29 Δεκεμβρίου 2023 η πολεοδομική μελέτη Β΄ Κατοικίας έκτασης περίπου 2.100στρ. στη θέση Μακιλιάρι του Δήμου Κρωπίας, στην Αγία Μαρίνα.

Παρά τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία των κεντρικών υπηρεσιών, με πληθώρα αντικρουόμενων νομοθετήσεων, νέων προδιαγραφών αλλά και προβληματικών ερμηνειών μεταξύ υπηρεσιών, εκρεμούσαν οι τελευταίες αναγκαίες εγκρίσεις/γνωμοδοτήσεις:

· Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Α΄ Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής το 2021

· η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Της Επικρατείας (ΣτΕ) το 2023.

Makiliari sxedio 24 1 Η περιοχή "Μακιλιάρι" Κορωπίου εντάχθηκε στο Σχέδιο Πόλης Β΄ Κατοικίας

Σύμφωνα με τη μελέτη καθορίζονται οι οριογραμμές τμημάτων των ρεμάτων, οι χρήσεις γης της περιοχής, τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου καθώς και οι λοιποί όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων. Αποτυπώνονται οι κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι πρασίνου, οι επιτρεπόμενες κατασκευές μικρών αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών χώρων (200τμ) και κοινωφελών χρήσεων.

«Οι κάτοικοι του Μακιλιάρι και ο Δήμος μας θα χρειαστούν να κάνουν ακόμη λίγο υπομονή αλλά πλέον έχουμε ξεκάθαρο νομοθετημένο πλαίσιο των όρων πολεοδόμησης. Η πράξη εφαρμογής της μελέτης ξεκινάει άμεσα για να προγραμματίσουμε την κατασκευή αυτονόητων κοινόχρηστων έργων υποδομής και αναψυχής, τις διευθετήσεις των τμημάτων ρεμάτων-αντιπλημμυρικά (σε ένταξης μελέτης τα παραρέματα και το τμήμα ρέματος Ξερέα που διέρχεται ελεύθερο με αίτημά μας για χρηματοδότηση από Περιφέρεια Αττικής), το δίκτυο ομβρίων, το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και άλλα επιτρεπόμενα ιδιωτικά έργα κατοικίας κ.ο.κ» τόνισε ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.