Καίγεται για 15η μέρα ο Έβρος

εβρος Καίγεται για 15η μέρα ο Έβρος

Μαίνεται για 15η μέρα το πύρινο μέτωπο στον Έβρο που έχει κάνει στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Περίπου 5χλμ είναι το μέτωπο της φωτιάς, που το ενισχύουν δυνατοί νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Ακόμα μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι καθώς ο κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές παραμένει ενώ πλέον η μάχη με τη φωτιά επικεντρώνεται στο ρέμα της Δαδιάς, γνωστό και ως «Διαβολόρεμα», όπου και έχει δημιουργηθεί μια τεράστια αντιπυρική ζώνη. Εκεί παρενέβησαν οι επίγειες δυνάμεις για να σταματήσουν κάθε προσπάθεια να περάσει η φωτιά προς τους οικισμούς.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ξανά και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα. Ένα ακόμα μέτωπο που εξακολουθεί να ανησυχεί Πυροσβεστική και κατοίκους βρίσκεται βορειότερα, στο χωριό Σιδήρω, το οποίο απειλείται από τις φλόγες, ενώ αν η φωτιά περάσει πλαγιά που υπάρχει στο σημείο, θα απειληθούν και τα χωριά Κυριακή, Πρωτοκλήσι και Αγριάνη.

Στα μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο επιχειρούν 582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 πεζοπόρα τμήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.