Κατασκευή χαρταετού, οδηγίες – video

kataskevi Κατασκευή χαρταετού, οδηγίες - video

Την Καθαρά Δευτέρα, ο ουρανός γεμίζει πολύχρωμους χαρταετούς που συναγωνίζονται ποιος θα πάει πιο ψηλά! Πώς όμως φτιάχνεται ένας χαρταετός και με πόσα χρώματα μπορεί να γεμίσει ο ουρανός?

Με τις οδηγίες του κ. Ν. Μαρκαντώνη θα φτιάξετε τον δικό σας –μοναδικό– χαρταετό. Πρόκειται για μία απλή κατασκευή την οποία θα παρακολουθήσετε βήμα – βήμα.

Δείτε το μοναδικό video του Mesogianews.gr.

Θα χρειαστούμε: 3 ελαφριά ξύλινα πηχάκια, από 80 έως … εκατοστά το καθένα – λεπτά χαρτιά στα χρώματα της αρεσκείας σας – γερό σπάγκο – κόλλα για χαρτί κατά προτίμηση stick – χαρτιά για την ουρά, μαχαίρι και ψαλίδι.

Για την καλούμπα που ενώνουμε στον χαρταετό, σας προτείνουμε σπάγκο από λινάρι γιατί είναι πιο ελαφρύς. Ο σπάγκος από νάυλον (σε διάφορα χρώματα) είναι πάρα πολύ ανθεκτικός και ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλουμε να πετάξει ο χαρταετός μας πάρα πολύ ψηλά. Ο βαμβακερός σπάγκος (άσπρος) είναι πάρα πολύ βαρύς.

Untitled 6 Κατασκευή χαρταετού, οδηγίες - video

Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και…. ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ! (Φοράμε γάντια γιατί καθώς ξετυλίγεται ο σπάγκος πολύ γρήγορα μπορεί να πληγώσει τα χέρια).

Όταν φτιάχνεις έναν χαρταετό με μεράκι … σίγουρα θα πετάξει πιο ψηλά από τους άλλους.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.