Ο Πρωθυπουργός θεμελίωσε νέα πτέρυγα φαρμακευτικής εταιρείας στο Κορωπί

mitsotakis Boehringer koropi 1 Ο Πρωθυπουργός θεμελίωσε νέα πτέρυγα φαρμακευτικής εταιρείας στο Κορωπί

Στη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί παραβρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αλλαγές στον χώρο της υγείας, στην εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία αυτή αλλά και στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την πίστη της εταιρείας αυτής στη χώρα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι η εταιρεία αυτή μετράει 70 χρόνια στη χώρα μας. «Χαριτολογώντας έλεγα πόσο προνοητική ήταν η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόκειται για μια επένδυση 120 εκατομμυρίων ευρώ, που η εταιρεία θα αυξήσει την παραγωγική ικανότητα νέων και υφιστάμενων φαρμάκων, μερικά από αυτά στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξης του ισχυρού αγωγού καινοτομίας της εταιρείας. Οι κύριοι τομείς ασθενειών περιλαμβάνουν τις καρδιονεφρικές-μεταβολικές ασθένειες (CRM), την ψυχική υγεία και την πνευμονική ίνωση. Η επέκταση θα δημιουργήσει 110 επιπλέον θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει τις εξαγωγές φαρμάκων από την Ελλάδα. Η Boehringer ξεκίνησε την παραγωγική μονάδα στο Κορωπί το 1975.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι στρατηγικός μας στόχος η Ελλάδα να γίνει σημείο αναφοράς για τη φαρμακευτική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι η επένδυση αυτή αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

«Η Υγεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. Οι γιατροί μας απολαμβάνουν καλύτερων απολαβών. Ο υπουργός Υγείας γνωρίζει καλύτερα τη δέσμευσή μας ότι κάθε ευρώ που εξοικονομείται θα παραμένει στον προϋπολογισμό της υγείας για τις δαπάνες» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Είμαστε μπροστά σε μια επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Από τον τρόπο με τον οποίο θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο μέχρι τις μελέτες. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει η Ελλάδα να την παράγει ή να την καταναλώνει» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε «η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίχτη και να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

«Όλα αυτά αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ευχαριστώ την εταιρεία που εμπιστεύεται την Ελλάδα. Αλλά πρωτίστως δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση ή το κλίμα, αλλά εσάς τους εργαζόμενους. Είστε μια ομάδα που παράγει αποτελέσματα. Γεροί να είμαστε, να βρεθώ ξανά για να την εγκαινιάσω» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

.

Ο Δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, που παραβρέθηκε στη θεμελίωση, επεσήμανε ότι η νέα επένδυση της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim αποτελεί προπομπό μεγάλων στρατηγικών επενδύσεων στο Κορωπί, επενδύσεις που θα φέρουν μεγάλη οικονομική ανάπτυξη αλλά και δουλειές στους νέους μας.

Παρόντες και οι υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.