Ο 82χρονος από τον Κουβαρά, ο γηραιότερος χρυσός αθλοσώστης

Παντελής Αβραμίδης Ο 82χρονος από τον Κουβαρά, ο γηραιότερος χρυσός αθλοσώστης

Δυο χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων Ναυαγοσωστικής που διεξήχθη το Σεπτέμβριο στο Βέλγιο, κατέκτησε ο 82χρονος Παντελής Αβραμίδης από τον Κουβαρά κι έγινε έτσι όχι μόνο ο γηραιότερος Ευρωπαίος αθλοσώστης αλλά και ο μοναδικός Έλληνας με χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες ναυαγοσωστικής, στην ιστορία της χώρας!

Η μεγάλη αυτή επιτυχία ήρθε με τη στήριξη του γιού και συναθλητή του Στάθη Αβραμίδη που επίσης συμμετείχε στο Πρωτάθλημα, παροτρύνοντάς τον να συμμετάσχει και να προπονηθεί, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Παντελής Αβραμίδης αγωνίσθηκε στο Beach Run 1km (δρόμος 1 χλμ) όπου ήρθε 1ος και στο Beach Sprint (δρόμος 70μ) όπου επίσης πρώτευσε, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με τον τρόπο που χειροκροτήθηκε από τις ξένες αποστολές.

Αλλά και την ώρα της απονομής, ενθουσιώδεις Βρετανοί αθλοσώστες σήκωσαν τον ηλικιωμένο Έλληνα αθλητή στα χέρια προκειμένου να τον μεταφέρουν στο βάθρο. Οι θεατές και οι αθλητές ξέσπασαν σε παρατεταμένο χειροκρότημα κι εκείνος ακούμπησε συγκινημένος το χέρι στο στήθος και είπε «ευχαριστώ».

Ο Παντελής Αβραμίδης, δήλωσε: «Φέτος, ήμουν εξαιρετικά κουρασμένος, ένα χρόνο μεγαλύτερος και ο γηραιότερος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην φετινή Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Όλα αυτά δεν επέτρεπαν αγωνιστικές φιλοδοξίες πέρα από την χαρά της συμμετοχής και της προσπάθειας διάδοσης του αθλήματος. Τα δύο χρυσά μετάλλια, μου δίνουν χαρά όχι για λόγους προσωπικής προβολής αλλά ως κίνητρο παρακίνησης άλλων, νεότερων και πρεσβύτερων, ώστε να ασχοληθούν με αυτό το όμορφο άθλημα τόσο στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις με την βοήθεια της ΕΑΝΕ. Εμείς βάλαμε το τυράκι. Τώρα ελπίζω να τσιμπήσουν τα κεφαλόπουλα!»

Οι αγώνες διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ναυαγοσωστικής Ομοσπονδίας τον Σεπτέμβριο στο Βέλγιο, με διοργανώτρια τη Βέλγικη Ναυαγοσωστική Ομοσπονδία και οι αθλοσώστες της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ), Παντελής Αβραμίδης (2 χρυσά), Δρ. Στάθης Αβραμίδης (6ος, 7ος), Μιχάλης Γλυνάτσης (ασημένιο, χάλκινο), και η συνοδός Ειρήνη Κουτσάμπαση έφεραν τις πρώτες διακρίσεις στην ιστορία της χώρας μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.