Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη, μετά τις δηλώσεις

Σφακιανακης Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη, μετά τις δηλώσεις

Στην διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από την παράταξη του, προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τις αδιανόητες δηλώσεις του πρώην προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη γυναικοκτονία που συντάραξε το πανελλήνιο στους Αγίους Αναργύρους.

Ο κ. Σφακιανάκης αφενός διαγράφεται από την Περιφερειακή Αρχή, αφετέρου παύει να είναι εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Διαδικτυακής Ενημέρωσης & Ψηφιακής Εξυπηρετήσης, αρμοδιότητα που του είχε αναθέσει ο περιφερειάρχης στην αρχή της θητείας.

Ακολουθεί δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά:

Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν  μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.
 
Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά… Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα.

Τι είχε πει ο Μανώλης Σφακιανάκης

Η απόφαση του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τις δηλώσεις του κ. Σφακιανάκη για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα είχε πει: «Το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη, ευτυχισμένη, δύο μήνες περνούσε καλά, το έβγαζε προς τα έξω, ο άλλος ήταν τρελός, σχιζοφρενής, stalker, έβλεπε ότι περνάει καλά… είναι ένα σημείο το οποίο δεν θίξαμε καν. Μου έστειλαν ένα μήνυμα “έχετε δει τα κοινωνικά της δίκτυα;” και απαντάω ότι εάν αυτά που λενε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους τους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν. Ο τρόπος του εγκλήματος, 100 άτομα να έιχε το αστυνομικό τμήμα, θα την εκτελούσε. Τέλος. Η αστυνομία για μένα, ναι μεν έπρεπε να έχει 5-10 άτομα μέσα, όμως όσα και να είχε, σύμφωνα με την εκτίμησή μου, θα ήταν αναπόφευκτο. Δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.