Ο Προαστιακός αντί για το Αεροδρόμιο πήγε στα Άνω Λιόσια!

προαστιακός Ο Προαστιακός αντί για το Αεροδρόμιο πήγε στα Άνω Λιόσια!

Μία ακόμη περίπτωση ανοργανωσιάς, να το πούμε, έρχεται να επικυρώσει με σαφή τρόπο την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Χθες το δρομολόγιο του Προαστιακού, από τον Πειραιά προς το Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο συρμός μπήκε σε λάθος ράγες, με αποτέλεσμα αντί για το Αεροδρόμιο που ήταν ο προορισμός του, να πάει στην άλλη πλευρά της Αττικής και να φτάσει στα … Άνω Λιόσια, όπου και διαπιστώθηκε το λάθος.

Όπως είναι φυσικό, η αμαξοστοιχία ήταν γεμάτη κόσμο και ευτυχώς δεν έγινε κάποια σύγκρουση με άλλο συρμό που θα βρισκόταν στις ίδιες γραμμές.

Ωστόσο σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ είχε αποβιβαστεί ο κόσμος, εκδόθηκε ηχητική ανακοίνωση ότι ο ίδιος συρμός θα αναχωρήσει ξανά, προκειμένου να μεταβεί όπως εξαρχής έπρεπε, στο σταθμό του Αεροδρομίου. Τότε, όλοι επιβιβάστηκαν, αλλά ο συρμός δεν ξεκινούσε.

Μετά από λίγο βγήκε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες έπρεπε να αποβιβαστούν από το συρμό και να μεταβούν στην απέναντι αποβάθρα, για να επιβιβαστούν σε άλλη αμαξοστοιχία.

Τι λέει η εταιρεία

Αιτία, σύμφωνα με πηγές από την Hellenic Train, ήταν ένα πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), εξαιτίας του οποίου την ίδια ημέρα σημειώνονταν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού, για τις οποίες είχε ενημερώσει η εταιρεία.

Ωστόσο, εξαιτίας του προβλήματος στην τηλεδιοίκηση, ο ΟΣΕ προκειμένου να μην καταργήσει εντελώς το δρομολόγιο, αποφάσισε αυτό να συνεχιστεί και στον σταθμό των Άνω Λιοσίων να μετεπιβιβάσει τους επιβάτες σε άλλο συρμό που θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο.

Οι επιβάτες ισχυρίστηκαν ότι δεν ενημερώθηκαν, ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι υπήρξε ενημέρωση και ότι ο συρμός έφτασε τελικά στο αεροδρόμιο με 10 λεπτά καθυστέρηση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.