Οι μαθητές της Αναβύσσου σε δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

The Green City Anavissos Οι μαθητές της Αναβύσσου σε δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σαρωνικού συνεχίζονται προκειμένου η μαθητική κοινότητα να ενημερωθεί και να εξοικειωθεί με την βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και τη σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Μετά την επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων στο Δημαρχείο και την επιμόρφωσή τους για την ανακύκλωση, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, το Κινητό Πράσινο Σημείο του προγράμματος The Green City στάθμευσε στο ΓΕΛ Αναβύσσου.

Περίπου 100 μαθήτριες και μαθητές, από τις 10:00 μέχρι τις 11:00, ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβή Καρούμπαλη, για τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου και συμμετείχαν σε δράση του προγράμματος The Green City, της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται, ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Τα παιδιά διατύπωσαν σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τη διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κομποστοποίηση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδεικνύοντας ότι έχουν σαφή εικόνα για τη σημαντικότητα της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.