Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Αττικής

plateia Attikis Paiania Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Αττικής

Στους κατοίκους της Παιανίας παραδόθηκε η αναπλασμένη πλέον πλατεία Αττικής μετά και τις αποκαταστάσεις που έγιναν για την ασφαλή λειτουργία των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής. Ο κ. Ευάγγελος Σίμος χρηματοδότησε την ανάπλαση, συνολικού κόστους 174.226,14 ευρώ.

Με στόχο την δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου στον οποίο θα ικανοποιούνται πλήρως οι ανάγκες άθλησης αλλά και ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, αναψυχής και κοινωνικοποίησης για τους κατοίκους της περιοχής ενώ θα προάγεται η άνεση και η ασφάλεια της πλατείας και της γύρω περιοχής, μέσω του επαρκούς φωτισμού του χώρου, με την ανάπλαση:
– Ανακατασκευάστηκαν οι υφιστάμενες ράμπες για την καλύτερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
– Αποξηλώθηκαν και αντικαταστάθηκαν οι κατεστραμμένες πλάκες ενώ δημιουργήθηκαν δύο νέοι διάδρομοι για τη βελτίωσης της προσβασιμότητας στο χώρο,
– Συντηρήθηκαν τα υφιστάμενα φωτιστικά και τοποθετηθούν LED όπου δεν υπήρχαν
– Συντηρήθηκε ο «Οδοστρωτήρας» επί της Λ. Λαυρίου
– Τοποθετήθηκαν 12 νέα ξύλινα παγκάκια και 5 ξύλινα καλαθάκια απορριμμάτων
– Μετατράπηκαν τα συντριβάνια επί της Λ. Λαυρίου σε παρτέρια.
– Διαμορφώθηκε το κεντρικό παρτέρι μπροστά από τα γήπεδα με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και πέντε υπαίθριων οργάνων γυμναστικής,
– Στα υπόλοιπα παρτέρια που έχουν ικανό μέγεθος τοποθετήθηκε φυσικός χλοοτάπητας και ενισχύθηκε το πράσινο.

Είχε προηγηθεί η αποκατάσταση από ίδιους πόρους των γηπέδων τένις και μπάσκετ της πλατείας ενώ πλέον οι κάτοικοι έχουν στη διάθεσή τους έναν ολοκληρωμένο χώρο υψηλών προδιαγραφών.

Το έργο της ανάπλασης ολοκληρώθηκε την 15η Δεκεμβρίου όμως άμεσα έγινε στόχος βανδάλων οι οποίοι κατάφεραν να ξηλώσουν τα μηχανήματα γυμναστικής υποχρεώνοντας τον εργολάβο να προχωρήσει εκ νέου σε κατασκευή εξασφαλίζοντας την σταθερότητά τους και την ασφάλεια για τους χρήστες.

Αυτό δεν ήταν όμως αρκετό για εκείνους που περιφρονούν τη δημόσια περιουσία αλλά και την ανιδιοτελή προσφορά ενός ευσυνείδητου πολίτου, εν προκειμένου του ευεργέτη του Δήμου Παιανίας κ. Ευάγγελου Σίμου ο οποίος και χρηματοδότησε την ανάπλαση στη μνήμη της συζύγου του Αξιωματικού Νοσηλευτικής Δήμητρας Καραγιάννη Σίμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κάνει δωρεά και την πλατεία «Σοφία Σίμου» στο Φούρεσι.

Ο κ. Σίμος επισκέφθηκε την πλατεία με το τέλος των εργασιών όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και η ΓΓ Φωτεινή Τολούδη. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα αλλά και την ευχή του ο χώρος να προστατευτεί από τους πολίτες.

«Σε λιγότερο από 24 ώρες από την ολοκλήρωση των εργασιών ο χώρος έγινε στόχος βανδάλων. Επιστρέψαμε άμεσα και  αποκαταστάθηκαν οι φθορές, εξασφαλίσαμε δε τις προϋποθέσεις να προστατευθεί η επένδυση. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι σε έναν δήμο όπου οι κοινόχρηστοι χώροι έλειπαν επί σειρά ετών, σήμερα επαφίεται και στην ευαισθησία των κατοίκων η προστασία τους. Η κακοποιητική διάθεση ορισμένων κατά του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας περιουσίας δεν μας πτοεί. Συνεχίζουμε για να προσφέρουμε το καλύτερο σε όλους» σημείωσε ο Ισίδωρος Μάδης ευχαριστώντας τον κ. Σίμο για την «ανιδιοτελή του προσφορά στον Δήμο Παιανίας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.