Παιανία: Παρέλαβαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία

mini bus Paiania Παιανία: Παρέλαβαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία για τη δημοτική συγκοινωνία

Τέσσερα υπερσύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία που αποτελούν το στόλο της υπό σύσταση δημοτικής συγκοινωνίας παρέλαβε ο Δήμος Παιανίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την υλοποίηση μιας προσωπικής δέσμευσης του Δημάρχου Ισίδωρου Μάδη.

Τα τρεις φορές πανευρωπαϊκά διακριθέντα λεωφορεία (2020, 2021, 2022) είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες πόλεων σε μικρές αποστάσεις έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούν σε στενούς δρόμους. Δίνεται έτσι η δυνατότητα για προσαρμογή των δρομολογίων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες περιορίζοντας τα εμπόδια.

Ο κινητήρας τους μολονότι ηλεκτρικός είναι πανίσχυρος και αντίστοιχος των ντίζελ, κατασκευασμένος από κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία, αθόρυβης λειτουργίας. Τα λεωφορεία έχουν αποσπάσει βραβείο και για τον σχεδιασμό τους. Από το 2013 οπότε κυκλοφόρησε το πρώτο έχουν αποδείξει την αξία τους σε πολλές χώρες όπου σήμερα κινούνται περίπου 7.000.

Με μηδενικές εκπομπές, παρέχουν στον επιβάτη όλες τις ανέσεις. Αυτονόητο είναι πως διαθέτει κλιματισμό αλλά και ράμπα για την επιβίβαση ΑΜΕΑ ή γονιών με καροτσάκι όπως επίσης και δυνατότητα φόρτισης φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Όσον αφορά τη φόρτισή τους, αρκούν 4 ώρες ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για ταχυφόρτιση 65 λεπτών. Σημαντική είναι και η δυνατότητα αυτοφόρτισης κατά την κίνηση που αυξάνει την αυτονομία ενώ έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 22 επιβατών, καθήμενων και όρθιων.

Τέλος, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την έγκριση των δρομολογίων τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα και την τελική αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας.

«Παραλάβαμε σήμερα 4 υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα εκπληρώνοντας μια προσωπική υποχρέωση απέναντι σε όλους τους κατοίκους. Ότι θα έχουμε δημοτική συγκοινωνία η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς από την περιφέρεια προς το κέντρο αλλά και προς τον προαστιακό στην Κάντζα διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις μετακινήσεις τους» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας κατά την παραλαβή και συμπλήρωσε, περιγράφοντας τα επόμενα στάδια: «Η σημερινή επιτυχία είναι το επιστέγασμα μιας διόλου εύκολης διαδικασίας που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Επόμενος στόχος είναι η αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας και η ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε καθημερινή βάση».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.