Ρομά είχαν κλέψει 6 οχήματα και 14 καταστήματα

Roma Spata Ρομά είχαν κλέψει 6 οχήματα και 14 καταστήματα

Συνελήφθησαν τρείς Ρομά για 14 κλοπές καταστημάτων και 6 κλοπές οχημάτων από τις περιοχές των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών, του Κορωπίου, της Ραφήνας και του Μαραθώνα.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν με εντάλματα χθες το πρωί στα Σπάτα, ως μέλη συμμορίας, για κλοπές από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα.

Οι δράστες, ηλικίας 17, 23 και 24 ετών, επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, κλέβοντας αρχικά αυτοκίνητα παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), χτύπαγαν με τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να μπουν στα καταστήματα με το όχημα, έσπαγαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.