Σε 12 δήμους θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες

antipyrikes zones Σε 12 δήμους θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες

Εντάχθηκαν οι πρώτοι 12 δήμοι στο πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά στην «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση», κατόπιν άμεσης επεξεργασίας των φακέλων των υποβληθέντων αιτημάτων.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι που εντάθηκαν στον πρόγραμμα είναι: Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Θέρμης, Πεντέλης, Ερμιονίδας, Κορινθίων, Φυλής, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Πάτμου, Ρεθύμνου, Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού.

Οι σχετικές αποφάσεις για την ένταξη -κατ’ απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας- αυτών των 12 δήμων στην πρωτοβουλία υπογράφηκαν, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Το έργο, ύψους 30 εκατ. ευρώ, αφορά στην διαχείριση της καύσιμης ύλης πέριξ οικισμών ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και στην εφαρμογή των απαραίτητων παρεμβάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν περιμετρικές αντιπυρικές ζώνες μέσου πλάτους 10 μέτρων πέριξ οικισμού/ων εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Οι πόροι προέρχονται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών, μέσω των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.