Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Ευαγγελίου

up Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Ευαγγελίου

Στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, με το συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλία, βρίσκεται για μια ακόμα φορά ο Πολιτικός Μηχανικός από το Μαρκόπουλο και Πρόεδρος του ΑΟΜ Μαρκοπούλου, Πάρης Ευαγγελίου.

Η παρουσία σε αυτές τις εκλογές αποτελεί έκπληξη, καθότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος αν και ήταν εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014, επέλεξε να απέχει στις εκλογές τόσο του 2019, και είχε απορρίψει και όλες τις σχετικές προτάσεις έως και το καλοκαίρι του 2023. Για όλα αυτά, μίλησε στο Mesogianews.gr

Κύριε Ευαγγελίου, τι άλλαξε και αποδεχτήκατε την πρόταση του κ. Χαρδαλία;

Μα προφανώς άλλαξε το πρόσωπο! Ο Νίκος ο Χαρδαλιάς είναι ένα πρόσωπο που δε μπορεί να του πει κανένας όχι, γνωρίζοντας τόσο την προσωπικότητα του, όσο και την αυτοθυσία του. Ο Νίκος αποτελεί για μένα και έμπνευση και σιγουριά αξιοσύνης. Η εμπιστοσύνη που έχω στο πρόσωπό του είναι σαφέστατα η κινητήριος δύναμη αυτής μου της απόφασης.

Και βέβαια μη ξεχνάτε ότι, στη Περιφέρεια θα κριθούν πλέον όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής μας.

Η περιφέρεια θα καθορίσει τις εξελίξεις της Ανατολικής Αττικής για την επόμενη δεκαετία και ο τόπος μας χρειάζεται να έχει δυνατή εκπροσώπηση.

Πάρης Ευαγγελίου 11 800x600 1 Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Ευαγγελίου

Υπήρξατε Αντινομάρχης επί Λεωνίδα Κουρή, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής! Για ποια περίοδο είστε ευχαριστημένος περισσότερο;

Κοιτάξτε, στη Νομαρχία πήραμε ξεκάθαρη θέση εναντίον της δημιουργίας χωματερής. Πήραμε θέση για το κλείσιμο των παράνομων λατομείων, για την αποφυγή των οδικών αξόνων στο Υμηττό και για ελεύθερες ακτές σε όλη την Ανατολική Αττική. Ζήτημα πιο επίκαιρο από ποτέ!

Αγωνιστήκαμε πολύ για την μη χωροθέτηση ΧΥΤΑ στην Κερατέα και το Γραμματικό.

Παράλληλα ως Νομαρχία μπορέσαμε να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών σε όλους τους δήμους της Ανατολικής Αττικής, προβλέποντας πολύ νωρίς την πληθυσμιακή έκρηξη που συντελείτε στις περιοχές μας.

Ως Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής ήμουνα υπεύθυνος παιδείας πολιτισμού και αθλητισμού. Θεωρώ λοιπόν, ότι πρέπει να είμαι υπερήφανος -μαζί με τους συνεργάτες μου- σε σχέση με τις υποδομές που αναπτύξαμε σε όλη την Ανατολική Αττική για τα σχολεία, για τις μεταφορές των μαθητών και γενικότερα για το κομμάτι του πολιτισμού.

Τώρα το κομμάτι του Λαυρίου και η ενασχόληση μου με τον οργανισμό, ήταν ένα κομμάτι που το αγάπησα αληθινά και νομίζω ότι το Λαύριο μπόρεσε να καταλάβει το έργο που έχει γίνει σε αυτήν την περίοδο. Μέσα στο Λαύριο απέκτησα πάρα πολλούς φίλους, είδανε το έργο και νομίζω ότι όλοι εκτιμήσανε αυτόν τον συγκεκριμένο χρόνο προσφοράς. Να θυμίσω συγκεκριμένα ότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πολιτική βούληση της τότε κυβέρνησης για τη μεταφορά κοντέινερ στο Λαύριο, κάτι το οποίο το απορρίψαμε ασυζητητί από την πρώτη στιγμή. Μπορέσαμε να φέρουμε μια πολύ σημαντική γραμμή για το Λαύριο, τη γραμμή Λαύριο-Κύπρος. Είναι σημαντική βοήθεια για την κοινωνία του Λαυρίου όσο και για την ελληνική οικονομία. Μπορέσαμε να εξωραΐσουμε όλη τη χερσαία ζώνη του λιμένα, ολοκληρώσαμε το master plan για το λιμάνι του Λαυρίου και ουσιαστικά του δώσαμε την προοπτική ανάπτυξή του για τα επόμενα δέκα χρόνια, και γενικότερα όλοι οι εξωραϊσμοί που γίνανε στη ευρύτερη θαλάσσια και χερσαία ζώνη του λιμένα, νομίζω ότι δείχνουν πως το Λαύριο μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη λιμενική πολιτική της Ελλάδος για τα επόμενα χρόνια.

4 800x600 1 Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Ευαγγελίου

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος;

Κοιτάξτε…στις εκλογές του 2014, αν και η Ανατολική Αττική μου έδωσε ένα εξαιρετικό ποσοστό ως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του κου Κουμουτσάκου 180 Μοίρες, δυστυχώς ο συνδυασμός έμεινε στην αντιπολίτευση. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι για αυτή τη περίοδο δεν μπορώ να αναφερθώ ως περίοδο δημιουργικότητας. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κατάφερα να έχω μια πολύ λειτουργική συνεργασία με την τότε Περιφερειάρχη κα Δούρου και να προκριθούν ενέργειες προς όφελος της περιοχής μας.

Δε μου είπατε όμως ποια θεωρείτε πιο σημαντική περίοδο;

Δε σας είπα γιατί δε θέλω εγώ να διαλέξω. Θέλω οι άνθρωποι που κάθε φορά με τίμησαν με την ψήφο τους να κρατήσουν στο μυαλό τους για εμένα τη στιγμή που εκείνοι θέλουν. Τη περίοδο που οι ίδιοι είδαν τον αγώνα μου και τους βοήθησα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο.

Επίσης θεωρώ μάλλον το σημαντικότερό μου έργο αυτό που κάνω τα τελευταία 12 χρόνια από τη θέση του Προέδρου του ΑΟΜ Μαρκοπούλου. Και δε μιλάω μόνο για το Βόλεϊ που είναι μόνιμα πια στην Α1 Εθνική, αλλά για όλες τις ακαδημίες, για όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου. Κρατάμε τα παιδιά στα γήπεδα! Δηλαδή… τα κρατάμε μακριά από τόσα άλλα δεινά. Αυτό είναι για μένα πολύ σημαντικό.

Είπατε παραπάνω πως στη Περιφέρεια θα κριθούν πλέον όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιοχής μας. Θέλετε να γίνετε πιο σαφής;

Οι Περιφέρειες πια έχουν αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας. Υπάρχουν Περιφέρειες που η σημασία τους είναι μεγαλύτερη και από την ίδια την κυβέρνηση. Πρέπει λοιπόν να τις επανδρώσουμε με πρόσωπα που θα ξέρουν και θα μπορούν να υλοποιήσουν σχέδια, να απορροφήσουν κονδύλια, να παραδώσουν έργα. Έχει χαθεί χρόνος. Έχουν μείνει πίσω τόσα πολλά. Και ειδικά τώρα με την κλιματική αλλαγή βλέπετε πόσο σημαντικές είναι οι υποδομές που τόσα χρόνια περιμένουμε. Ειδικά εμείς της Ανατολικής Αττικής.

2 800x600 1 Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Πάρη Ευαγγελίου

Τι βάζετε προτεραιότητα; Πείτε μας κάποια από τα έργα που θέλετε να προχωρήσουν άμεσα και δεσμεύεται ο συνδυασμός σας…

Ένα μεγάλο έργο είναι το νέο δίκτυο αποχέτευσης άνω των 1500 χλμ και οι 3+1 νέες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων της Ανατολικής Αττικής (Κορωπίου- Μαραθώνα- Ραφήνας/ Πικερμίου/ Σπάτων/ Αρτέμιδος & Μαρκοπούλου).

Επίσης, η αναβάθμιση των λιμένων Αττικής (Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικός) και η ολοκλήρωση της νέας προβλήτας κρουαζιέρας στο λιμάνι Πειραιά.

Επιτέλους υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, με προτεραιότητα στις ζώνες υψηλού κινδύνου, διαρκής καθαρισμός ρεμάτων κι αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας παρατηρητηρίου ρεμάτων, επικαιροποίηση μελετών για ενσωμάτωση των δεδομένων, για τον καλύτερο σχεδιασμό των νέων έργων.

Παράλληλα χρειαζόμαστε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δεντροφυτεύσεων και εφαρμογή ολοκληρωμένου masterplan για την αποκατάσταση καμένων εκτάσεων.

Αλλά ξέρετε, ειδικά η Ανατολική Αττική έχει ακόμα τόσες πολλές ανάγκες από έργα υποδομών, που δε φτάνει όλο ενημερωτικό portal σας για να τα συζητήσουμε. Για αυτό και αποφάσισα να σηκώσω ξανά τα μανίκια. Γιατί πρέπει να γίνει έργο … άμεσα. Τα φαινόμενα πια δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις.

Κλείνοντας έχω μια ασυνήθιστη ερώτηση… Έχω διαπιστώσει ότι σας στηρίζουν ανοικτά και άτομα που δεν ανήκουν στο χώρο της ΝΔ. Πως το εξηγείτε αυτό;

Πίστευα πάντα και πιστεύω πως οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές δε θα έπρεπε να έχουν πολιτική ταυτότητα. Τα θέματα που καλούμαστε να λύσουμε δεν έχουν χρώμα. Οι υποδομές, το πράσινο, οι ακτές μας, η εξέλιξή μας δεν έχει χρώμα. Είναι για όλους κοινά. Και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε και να συνεργαζόμαστε. Ευτυχώς αυτή την άποψη μου τη συμμερίζονται και κάποιοι άλλοι και έτσι όλα αυτά τα χρόνια είχα την τύχη να συνεργαστώ άψογα με άτομα όλων των πολιτικών χώρων. Αυτό μου αναγνωρίζουν σήμερα και για αυτό με στηρίζουν. Και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα.

Λίγα Λόγια για τον κ. Ευαγγελίου

Γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στο Μαρκόπουλο.

Αποφοίτησε από την σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στον τομέα της Δομοστατικής και της Συγκοινωνιολογίας.

Ασκεί το επάγγελμα του, ως ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας μελετών – κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006 εξελέγει νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή και διετέλεσε Αντινομάρχης.

Από τον Μάιο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2010 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Α.Ε.

Από το 2014 έως το 2019 ήταν εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του κου Γ. Κουμουτσάκου.

Είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. και έχει διατελέσει μέλος του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη καθώς και της επιτροπής Σχεδίου Πόλεως και επιτροπής Σταδίων & Άθλησης του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στον αθλητισμό έχει αναπτύξει πολυσχιδή δράση αφού υπήρξε αθλητής του μπάσκετ στην ομάδα του Α.Ο. Αμπελοκήπων (Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία), του Γ.Σ. Κορωπίου (1994-2001) και του Α.Ο. Μαρκοπούλου.

Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του FINAL 8 κυπέλλου Ελλάδος στο Βόλεϊ Γυναικών που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2006 με την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Σήμερα υπηρετεί την αθλητική ιδέα ως Πρόεδρος του Α.Ο. Μαρκοπούλου με την ομάδα Βόλεϊ Γυναικών να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1, το σκάκι και το Ζίου Ζίτσου.

Είναι μέλος του Δ.Σ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Είναι παντρεμένος με την Γιώτα Αντ. Λουκά, η οποία κατάγεται από το Κορωπί και έχουν μια κόρη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.