Τέλος η αργία των Τριών Ιεραρχών και για φροντιστήρια – κέντρα ξένων γλωσσών

3 Ierarxes Τέλος η αργία των Τριών Ιεραρχών και για φροντιστήρια - κέντρα ξένων γλωσσών

Μετά την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών για τα σχολεία σειρά πήραν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, υπέγραψε τη σχετική απόφαση.

Η αργία της 30ης Ιανουαρίου έχει καταργηθεί για τα σχολεία ήδη από το 2020 με απόφαση της τότε υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως. Πλέον, από φέτος, η αργία καταργείται και για τα φροντιστήρια αλλά και τα κέντρα ξένων γλωσσών, όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, υπέγραψε την απόφαση με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, με την συγκεκριμένη ΥΑ καταργείται από το σημείο II του στοιχείου Β. ΑΡΓΙΩΝ μόνο η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση. Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.