Θα αποκατασταθεί η πλατεία Αττικής με δωρεά του Ευάγγελου Σίμου

πλατεια Αττικής1 Θα αποκατασταθεί η πλατεία Αττικής με δωρεά του Ευάγγελου Σίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αναβάθμισης της πλατείας Αττικής στην Παιανία το οποίο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της πλατείας καθώς και τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης, εξοπλισμού, συντήρηση φωτιστικών και ενίσχυση του πρασίνου.

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων για άθληση, ξεκούραση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση ενώ βάρος έχει δοθεί στο αίσθημα ασφάλειας τόσο στην πλατεία όσο και στη γύρω περιοχή μέσω του επαρκούς φωτισμού του χώρου. 

«Η πλατεία Αττικής ήταν παραμελημένη, με σημαντικές φθορές και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων. Από την πρώτη στιγμή ήταν στις προτεραιότητές μου η αποκατάσταση του χώρου. Προηγήθηκε η αποκατάσταση των γηπέδων και σήμερα πλέον ξεκινήσαμε τις εργασίες και σ’ αυτό το σημείο χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Σίμου ο οποίος για ακόμα μια φορά εμπράκτως εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην προσπάθεια και το έργο που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια. Έχουμε δεσμευθεί για σειρά έργων και στις δύο δημοτικές ενότητες. Αυτά προχωρούν βάση προγραμματισμού και χρηματοδοτικών εργαλείων έως την ολοκλήρωση και του τελευταίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης. 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους, συγκεκριμένα πρόκειται για δωρεά στους κατοίκους της Παιανίας του κ. Ευάγγελου Σίμου, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή της πλατείας Σοφία Σίμου και της παιδικής χαράς στο Φούρεσι. 

Με την ολοκλήρωση του έργου, 
– θα αντικατασταθούν οι κατεστραμμένες πλάκες ενώ δημιουργούνται δύο νέοι διάδρομοι για τη βελτίωσης της προσβασιμότητας στο χώρο,
– θα τοποθετηθούν LED φωτιστικά όπου δεν υπάρχουν
– θα συντηρηθεί o οδοστρωτήρας επί της Λ. Λαυρίου
– θα τοποθετηθούν 12 νέα ξύλινα παγκάκια και 5 ξύλινα καλαθάκια απορριμμάτων
– θα γίνει επανάχρηση των συντριβανιών με τη μετατροπή τους σε παρτέρια. 
– θα διαμορφωθεί το κεντρικό παρτέρι μπροστά από τα γήπεδα με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και πέντε υπαίθριων οργάνων ασφαλείας, 
– στα υπόλοιπα παρτέρια, όπου επιτρέπεται, θα τοποθετηθεί φυσικός χλοοτάπητας και θα φυτευτούν θάμνοι και δέντρα.
Συνολικά στην περιοχή το πράσινο θα ενισχυθεί σημαντικά.

πλατεία Αττικης2 Θα αποκατασταθεί η πλατεία Αττικής με δωρεά του Ευάγγελου Σίμου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.