Θα καταργηθεί η έκδοση πιστοποιητικών

θυριδα govgr Θα καταργηθεί η έκδοση πιστοποιητικών

Την κατάργηση έκδοσης των πιστοποιητικών ακόμη και των ψηφιακών όπου είναι δυνατόν φέρνει το 2024, καθώς η διασύνδεση των συστημάτων του Δημοσίου κάνει εφικτή την πρόσβαση υπηρεσιών και φορέων σε συγκεκριμένα στοιχεία μόνο με την έγκριση του πολίτη.

«Τα στοιχεία μας υπάρχουν. Υπάρχουν αποθηκευμένα με ασφάλεια στις βάσεις δεδομένων του Ελληνικού δημοσίου. Έτσι, όταν κάποιος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας θέλει κάτι από εμάς γιατί εμείς αιτηθήκαμε κάτι, τα στοιχεία αυτά να τα παίρνει με την έγκρισή μας, χωρίς να χρειαστεί εμείς να προσκομίσουμε ή να αποστείλουμε ακόμα και με e-mail οποιοδήποτε δικαιολογητικό. Αυτό είναι πλέον το επόμενο μεγάλο έργο και σε αυτό θα κινηθούμε και θα δουλέψουμε το 2024» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Το πιο εντυπωσιακό, την επόμενη χρονιά, είναι το να αρχίσουμε πλέον να καταργούμε πιστοποιητικά, δηλαδή να κάνουμε διάφορες διαδικασίες στο ελληνικό δημόσιο χωρίς να εκδώσουμε καν ψηφιακό πιστοποιητικό. (…) Η διασύνδεση έγινε και ήταν η τεράστια δουλειά που συντελέστηκε στο υπουργείο την προηγούμενη τετραετία. Τα μητρώα ανοίξανε γιατί μέχρι τότε διάφοροι οργανισμοί και φορείς θεωρούσαν τα δεδομένα δικά τους και είχανε ταμπουρωθεί γύρω από αυτά. Πλέον υπάρχει διαλειτουργικότητα, υπάρχει διασύνδεση. Πάμε αυτή την φοβερή δουλειά που έγινε στο gov.gr να την κάνουμε ακόμα πιο ψηφιακή, με την έγκρισή μας, τα συγκεκριμένα δεδομένα που κάποιος φορέας ζητά για συγκεκριμένη δουλειά που εμείς έχουμε αιτηθεί να δίνονται απευθείας, χωρίς να μεσολαβεί η δημιουργία οποιουδήποτε πιστοποιητικού είτε σε έγχαρτη μορφή είτε σε ψηφιακή μορφή» συμπλήρωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.