Τι κρύβεται πίσω από το νέο λογότυπο της Περιφέρειας

Logo Perifereia Τι κρύβεται πίσω από το νέο λογότυπο της Περιφέρειας

Ένα αφαιρετικό λογότυπο επέλεξε ο νέος Περιφερειάρχης, Νίκος Χαρδαλιάς, ώστε να «ανανεώσει» την αισθητική της Περιφέρειας Αττικής, σηματοδοτώντας όπως τονίζει τον νέο οραματικό προγραμματισμό της διοίκησης.

Μάλιστα, για την παρουσίαση του νέου λογότυπου, έφτιαξαν και ένα κοστοβόρο βίντεο ώστε να καταλάβουμε όλα όσα αποπνέει αυτό το «πυραμιδωτό» σχήμα … λες και κάθε φορά θα παρακολουθούμε το βίντεο!

Πρόκειται μία πολύπλοκη ιδέα η οποία εμπλέκει τον βασιλιά Θησέα και το Αθηναϊκό κράτος, μέχρι το ισοσκελές τρίγωνο και το γράμμα “Α” (Αττική), για να καταλήξει στις τρεις υφές «την θάλασσα και το υγρό στοιχείο, τον αστικό ιστό και τη μητροπολιτική περιοχή και τέλος, τους ορεινούς όγκους και το φυσικό τοπίο»!

Π.Κ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Με ένα δυναμικό, αφαιρετικό λογότυπο ανανεώνεται η αισθητική της Περιφέρειας Αττικής, σηματοδοτώντας τον νέο οραματικό προγραμματισμό της διοίκησης του Νίκου Χαρδαλιά.

Με κεντρικό σύνθημα «Νέα Σελίδα, Νέα Ταυτότητα! Ξεκινάμε…» , το νέο λογότυπο αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης για την πορεία της Αττικής στο μέλλον, με στόχο τη δημιουργία μιας ασφαλούς, πράσινης, βιώσιμης, ανθρώπινης και Μητροπολιτικής Περιφέρειας.

Η ιδέα πίσω από το νέο λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής έχει βασιστεί στην τοπογραφία και στη γεωγραφική περιοχή που αυτή περιλαμβάνει. Ο χώρος, ήδη από την αρχαιότητα, λειτουργούσε σαν ολότητα, όταν ο μυθικός βασιλιάς Θησέας προχώρησε στην πολιτική ενοποίηση των 12 κοινοτήτων της αττικής χερσονήσου και τη δημιουργία του Αθηναϊκού κράτους. Έκτοτε η Αττική παρουσιάζεται ως ένα σύνολο, μια ισχυρή ολότητα.

Με γνώμονα την ενότητα του χώρου, ακολουθήθηκε ένα σκεπτικό βάσει των περιοχών και την απεικόνιση τους σε δύο μεγάλα σχήματα (τις νότιες περιοχές, Νήσους Αττικής και το σύνολο Δυτικής, Ανατολικής Αττικής, Αθήνας) τα οποία μεθοδικά σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο που παραπέμπει σε δομή και οργάνωση και ταυτόχρονα προσομοιάζει τη δύναμη και την ορθότητα. Επιπρόσθετα, παρουσιάζει μια σταθερή ανοδική πορεία ενώ επίσης παραπέμπει στο γράμμα “Α” για την Αττική. Έχει επιλεχθεί, το αφαιρετικό στοιχείο με σκοπό να τονιστεί η έννοια της συμπερίληψης και της συνεκτικότητας. Βαθύτερος στόχος είναι να παρουσιάσει τη σημασία αυτής στις ζωές των πολιτών και πώς, ουσιαστικά, “διαπερνά” αλλά παράλληλα “περικλείει” την καθημερινότητα των ανθρώπων». 

Επιλέχθηκαν τρεις υφές που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια, ειδικότερα, την θάλασσα και το υγρό στοιχείο, τον αστικό ιστό και τη μητροπολιτική περιοχή και τέλος, τους ορεινούς όγκους και το φυσικό τοπίο. Οι τρεις αυτές υφές παρουσιάζονται από τρεις μικρές ιστορίες καθημερινών ανθρώπων μέσα από απλές στιγμές που βιώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας τους, επιτρέποντας έτσι στον θεατή να γνωρίσει την πραγματική Περιφέρεια Αττικής: τους ανθρώπους της.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.