Βοήθησε ένα παιδάκι στο φάσμα του αυτισμού που βρέθηκε στην Λ. Βάρης Κορωπίου

ΠΑΠ Βοήθησε ένα παιδάκι στο φάσμα του αυτισμού που βρέθηκε στην Λ. Βάρης Κορωπίου

Ένα συγκινητικό περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες στην Λ. Βάρης Κορωπίου, με πρωταγωνιστές ένα παιδάκι στο φάσμα του αυτισμού και τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Ένα μικρό αγόρι είχε πάθει κρίση και είχε κάτσει στο δρόμο ανάμεσα στις δύο λωρίδες και δεν δεχόταν ενήλικες να τον ακουμπάνε καθώς προσπαθούσαν να τον τραβήξουν στην άκρη.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πίσω. Κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και ζητάει από τους άλλους οδηγούς να σταματήσουν την κυκλοφορία και να τον αφήσουν μόνο του με το παιδί.

Πλησιάζει το παιδί. Αντιλαμβάνεται ότι είναι μια από τις κρίσεις ανθρώπου που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και έκατσε δίπλα του.

Μιλάνε για τις ομάδες… Μπαίνει στον κόσμο του και τον ηρεμεί. «Όταν κατάλαβα ότι ήταν έτοιμος και ότι με εμπιστεύεται του ζήτησα να με πιάσει από το μπράτσο να πάμε στην άκρη.

Είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι. Και ελπίζω ότι σε περιπτώσεις τέτοιες που θα κληθεί το ΕΚΑΒ ή η Αστυνομία να είναι εκπαιδευμένοι στον αυτισμό.

Θερμή παράκληση μην τα βάλετε ελαφρά τη καρδία με τους γονείς του Παιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές που πρέπει να διαχειριστούν.

Τέλος θα κλείσω με κάτι που έχει πει ο Τάσος Λειβαδίτης.

Κι όταν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο, είμαστε κι όλας νεκροί.

Κινδυνέψαμε ναι, αλλά σήμερα θα κοιμηθούμε καλύτερα».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.