Ξεκίνησαν τα έργα στη Λεωφόρο Παλαιοπαναγιάς

Palaiopanagias Ξεκίνησαν τα έργα στη Λεωφόρο Παλαιοπαναγιάς

Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης στο τμήμα της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς από τη Λεωφόρο Λαυρίου έως την οδό Αρτέμιδος στην Παιανία, ύψους 2.264.799,48 € που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η εργολαβία ξεκίνησε με τις προβλεπόμενες διανοίξεις των περιφερειακών οδών όπου θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο με όδευση τυφλών ενώ θα εφαρμοστεί οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει την γρήγορη εξέλιξη του έργου δίχως την επιβάρυνση της περιοχής λόγω διακοπής κυκλοφορίας επί της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς όπου ο εργολάβος, ΕΡΓΑΝΗ ΑΤΕ, θα προχωρήσει σε δεύτερη φάση.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στις 31 Οκτωβρίου 2023 με τον Δήμαρχο Παιανίας Ισίδωρο Μάδη να επισημαίνει την ανάγκη ομαλής εξέλιξη των εργασιών και την παράδοση ενός έργου προτύπου.

Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στην περιοχή οφείλουν να προβούν το συντομότερο δυνατόν στην απομάκρυνση κάθε εμποδίου από το ρυμοτομούμενο τμήμα της ιδιοκτησίας τους και την απόδοσή του σε κοινή χρήση ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες χωρίς καθυστερήσεις.

Στη Λ. Παλαιοπαναγιάς, η επέμβαση αφορά στην διαπλάτυνση της οδού, στην κατασκευή κρασπεδόρειθρων, πεζοδρομίων και ποδηλατόδρομου. Επίσης, θα γίνει εγκατάσταση πρασίνου σε όλο το μήκος της οδού, θα εγκατασταθεί οδοφωτισμός και θα τοποθετηθεί σήμανση (κάθετη και οριζόντια).

Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφαλούς κινητικότητας για οχήματα και πεζούς με την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στον κόμβο της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς με τη Λεωφόρο Λαυρίου, εγκατάσταση έξυπνων διαβάσεων πεζών μέσω της αυτόνομης αναγνώρισης παρουσίας πεζών και αυτόματης φωτεινής σήμανσης της διάβασης.

Θα γίνει εγκατάσταση φωτιστικών με το αντίστοιχο δίκτυο σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς, εξασφαλίζοντας έτσι την οδική ασφάλεια των διερχόμενων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σε όλο το μήκος της οδού θα γίνει φύτευση θάμνων και δέντρων, ενώ στα σημεία όπου υπάρχει ικανοποιητικό πλάτος, θα δημιουργηθούν σημεία στάσης, ανάπαυσης και αναψυχής των διερχόμενων πεζών και ποδηλατών. Θα κατασκευαστεί δίκτυο άρδευσης σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Παλαιοπαναγιάς και θα γίνει εγκατάσταση αυτοματισμών ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν καλύτερη συντήρηση του πρασίνου που θα εγκατασταθεί στο έργο.

Το έργο θα διαθέτει συνολικά 58 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων εκ των οποίων οι τρεις θα είναι για ΑΜΕΑ. Θα εγκατασταθούν και ποδηλατοστάσια κατά μήκος του ποδηλατόδρομου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.