Ξεκινούν καθαρισμοί δασικών εκτάσεων

χαρτης 31 Ξεκινούν καθαρισμοί δασικών εκτάσεων

Μετά από πιέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής και σε συνεννόηση με τον εξωραϊστικό σύλλογο του Αγ. Γερασίμου ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα καθαρισμοί δασικών εκτάσεων (περίπου 1.000 στρεμμάτων) που είναι σε επαφή με οικίες στον Αγ. Γεράσιμο, Πάνορμο και στο Λιμάνι Πασά, δημιουργώντας έτσι μια αντιπυρική ασπίδα προστασίας τους.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν κλάδεμα και αραίωση υποορόφου βλάστησης, κοπή των κλαδιών των δέντρων στο 1/3 του ύψους τους και απομάκρυνση κατόπιν θρυμματισμού όλων των προϊόντων πρασίνου.

Οι εργασίες αυτές είναι αντίστοιχες της ποιότητας και της έκτασης που πραγματοποιήθηκαν πριν από τρία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή του Σουνίου.

“Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στρατηγό Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια για τη θετική ανταπόκριση και την έμπρακτη στήριξη τους στο αίτημά μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.