Υγιέστατο το γαϊδουράκι που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στο Κορωπί

Ορεστης Υγιέστατο το γαϊδουράκι που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στο Κορωπί

Ο Ορέστη βρέθηκε τυχαία στις 24 Ιανουαρίου 2023 στο Κορωπί, στους πρόποδες του Υμηττού κοντά στην Μονή Βηθλεέμ, από έναν άνδρα ο οποίος μάζευε χόρτα. Όταν πλησίασε το ζώο, διαπίστωσε ότι ήταν ένα μωρό, ένα εγκαταλελειμμένο νεογέννητο γαϊδουράκι δύο ή τριών ημερών, χωρίς τη γαϊδουρίτσα που το γέννησε.

Παρά τις εκκλήσεις η μαμά του Ορέστη δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι ανέλαβαν οι άνθρωποι της «Γαϊδουροχώρας» που είναι το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι. Κόπιασαν, ξενύχτησαν για να κρατήσουν το μωρό στη ζωή, ταΐζοντας το γάλα με μπιμπερό.

Το αν θα επιβίωνε ο μικρούλης δεν ήταν εξ αρχής βέβαιο και χρειάστηκε να περάσουν πολλές εβδομάδες ώστε να μην ανησυχούν πια για την υγεία του μωρού.

Σήμερα, ο Ορέστης τρέχει όλη μέρα, παίζει με μπάλες και απολαμβάνει την αγάπη και τη φροντίδα εκείνων οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν πιο ανεκτή γι’ αυτόν τη μητρική απουσία. Ένα από τα πιο ηλικιωμένα και ήρεμα θηλυκά της Γαϊδουροχώρας έγινε η γιαγιά του Ορέστη και ο μικρός ζούσε αρχικά μόνο μαζί της, για λόγους ασφάλειας.

.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.