73χρονος επιχειρηματίας οδηγούσε ανάποδα και πέρασε 17 ερυθρούς σηματοδότες

73χρονος επιχειρηματίας 73χρονος επιχειρηματίας οδηγούσε ανάποδα και πέρασε 17 ερυθρούς σηματοδότες

Πανικό προκάλεσε πασίγνωστος επιχειρηματίας στο κέντρο της Αθήνας όταν δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών ενώ οδηγούσε ανάποδα στην Βασιλίσσης Σοφίας … η τρελή αυτή κούρσα συνεχίστηκε για 15 χλμ και τελείωσε όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν κοντά στο σπίτι του στην Παλλήνη!

Ο 73χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ένα από τα πιο γνωστά κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά και στη Μύκονο. Επίσης στις αρχές της δεκαετίας του ’90 είχε και καλοκαιρινό κλαμπ στο Πόρτο Ράφτη.

Τα ξημερώματα της Κυριακής η καταδίωξη ξεκίνησε από τη συμβολή της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ακαδημίας και συνεχίστηκε σε Κολωνάκι, Αμπελόκηπους, Μεσογείων και Αττική Οδό μέχρι να καταλήξει στην Παλλήνη όπου οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα με ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σινιάλο ώστε να ακινητοποιήσει το όχημά του, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησής του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα ή πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

O 73χρονος παραβίασε το μισό ΚΟΚ … του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη (συνολικά 17), κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν η άδεια και πινακίδες του οχήματος για 400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.

Τέλος, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησής του διά βίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Από την πλευρά του, το οικογενειακό περιβάλλον του 73χρονου επιχειρηματία αρνείται μεγάλο μέρος της είδησης που ακολούθησε τη σύλληψή του. «Η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία είτε θα τον καταδικάσει είτε όχι. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Δεν ισχύουν αυτά που λένε» τόνισε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει να συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.