Αγώνες δρόμου «Χριστούγεννα στο Στίβο – ΚΕΚΡΩΠΙΑ 2023»

Γημεδο Παπασιδέρης Αγώνες δρόμου «Χριστούγεννα στο Στίβο - ΚΕΚΡΩΠΙΑ 2023»

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί στο ανοιχτό στάδιο στίβου του Ολυμπιονίκη του 1896  Γεωργίου Σαράντη Παπασιδέρης θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά στο Δήμο Κρωπίας, οι αγώνες δρόμου φυσικών εμποδίων με την ονομασία «Χριστούγεννα στο Στίβο – ΚΕΚΡΩΠΙΑ 2023» με συνδιοργανωτές το ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας και τον ΝΑΟ Κέκρoψ – τμήμα Στίβου.

Οι αγώνες απευθύνονται σε μαθητές της Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και σε ενήλικες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι αγώνες προσομοίωσης του Ολυμπιακού αθλήματος 3.000μ, προσαρμοσμένους σε λιγότερα μέτρα και φυσικά εμπόδια, ώστε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του αθλήματος. Στους αγώνες μπορούν να λάβουν μέρος  αθλητές/τριες σωματείων και συλλόγων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ιδέα –πρόταση του κ. Κάρολου Μαρκαριάν, καθηγ. Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, διπλωματούχος μεσαίων αποστάσεων αντοχής, π. Παγκόσμιος Πρωταθλητής Παίδων και Βαλκανιονίκης Εφήβων) με σκοπό την ανάδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων Στίβου.

Το πρόγραμμα των αγώνων :

250μ : μαθητές/τριες της Δ΄ και Ε΄τάξης Δημοτικού Σχολείου

500μ : μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου

750μ : μαθητές/τριες όλων των τάξεων Γυμνασίου-Λυκείου

1250μ: Ενήλικες

Τα εμπόδια για όλους τους αγώνες θα είναι αχυρόμπαλες, με ύψος στα 50cm.Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 11.00 έως τις 13.00 και μετά θα γίνει η απονομή μεταλλίων και τιμητικών διπλωμάτων.

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κρωπίας www.koropi.gr σε ειδική πλατφόρμα https://form.jotform.com/233242377210346  μπορούν οι γονείς των μαθητών και οι ενήλικες να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στους αγώνες ως και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 15:00. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.