Ο Ουκρανός που συνελήφθη στην Ανάβυσσο δούλευε για τους Ρώσους

χειροπεδες Ο Ουκρανός που συνελήφθη στην Ανάβυσσο δούλευε για τους Ρώσους

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη καταζητούμενου από τις ουκρανικές αρχές, που ζούσε σε πολυτελή βίλα στην Ανάβυσσο.

Ο 58χρονος Ουκρανός συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής μιας εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού υπεξαίρεσε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Εισέπραξε τα χρήματα ως προκαταβολή για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με αλεξίσφαιρα και κράνη δίχως ποτέ να εκπληρώσει την συμφωνία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι, μια υπηρεσία πληροφοριών των Βαλκανίων ενημέρωσε πρόσφατα την ΕΥΠ ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB).

Φέρεται να πραγματοποιούσε μια φορά το μήνα ταξίδι στην Ρωσία είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας.

Όσον αφορά την παρουσία του στην Ελλάδα, το 2020, απέκτησε μια επενδυτική βίζα μετά την αγορά της βίλας στην Ανάβυσσο ενώ ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και είχε αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια με πλαστά δικαιολογητικά.

Το υπερπολυτελές ακίνητο, στο γκαράζ του οποίου υπήρχαν εξίσου πολυτελή αυτοκίνητα, ήταν περικυκλωμένο από κάμερες ασφαλείας και αγκαθωτό συρματόπλεγμα προκειμένου να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμο.

Όπως προβλέπεται, το αίτημα έκδοσης του στην Ουκρανία αναμένεται να εξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη εντός των επομένων ημερών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.