Από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη»

Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη 1 Από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη»

Καθήλωσε τους πολίτες του Κορωπίου, το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη» με θέμα τη ναζιστική θηριωδία σε βάρος των κατοίκων και το ολοκαύτωμα της πόλης, που έγινε από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Η πρώτη δημόσια προβολή του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας παρουσία πλήθος κόσμου.

default image Από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη»
Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη 1 1 Από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη»
default image Από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη»
Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη 2 Από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ «Οκτώβριος 1944 – Κορωπί μια Μαρτυρική Πόλη»

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης τόνισε ότι, τα συγκλονιστικά γεγονότα τα οποία συνέβησαν την 9η Οκτωβρίου 1944 θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη του λαού της πόλης … «Μπορεί κάποιοι να παραποιούν την ιστορία, αλλά η αλήθεια είναι εδώ, αποτυπωμένη με προσωπικές μαρτυρίες συμπολιτών μας που τότε ήταν παιδιά και τα βίωσαν, αλλά και σε ντοκουμέντα από Ελληνικά και ξένα επίσημα αρχεία που έφεραν στο φως τα μέλη της Ομάδας Ιστορικής Έρευνας Κορωπίου. Η προσπάθειά μας δεν θα σταματήσει έως ότου χαρακτηριστεί η πόλης μας ως Μαρτυρική».

Το ντοκιμαντέρ προλόγισε το μέλος της ομάδας ιστορικής έρευνας αντιστράτηγος ε.α. Νικόλας Λάζαρης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.