Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Βούλα

apokries Voula Αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Βούλα

Με ένα μοναδικό εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υποδέχεται και φέτος τις απόκριες. Συναυλία, θέατρο για παιδιά, αποκριάτικα έθιμα, δρώμενα, νησιώτικο γλέντι και μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά με εργαστήρια, χορό, διαγωνισμούς, μουσική, παιχνίδια λούνα παρκ και πολλές πολλές εκπλήξεις, που θα ψυχαγωγήσουν και θα διασκεδάσουν τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Το αποκριάτικο πρόγραμμα αναλυτικά:

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024: Συναυλία με τους «Swingin’ Cats» – Πολιτιστικό  κέντρο «Ιωνία» Βούλας, ώρα 20:00

Το γνωστό συγκρότημα, με έντονη retro αισθητική και επηρεασμένοι από τις μελωδίες των ‘50s και των ‘60s, παρουσιάζουν ένα δικό τους μείγμα από ελληνικά και ξένα τραγούδια, διαχρονικούς rock ‘n’ roll ρυθμούς, πολύ κέφι και ενέργεια πάνω στην σκηνή. Oι Swingin’ Cats – η μοναδική μουσική μπάντα που σας κάνει χαρούμενους σε ελάχιστο χρόνο – μετρούν 14 χρόνια εμπειρίας και εκατοντάδες live σε venues και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Ο frontman του σχήματος Γιώργος Ζερβός, με την ξεσηκωτική rock ‘n’ roll διάθεσή του, θα μας παρασύρει σε ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και μεγάλους.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024: Αποκριάτικα Έθιμα και Δρώμενα των νησιών του Αιγαίου,από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου «Μαντηλάκι» – Πλατεία Ιμίων, Βούλα, ώρα: 12:00

Ο Λαογραφικός Όμιλος «Μαντηλάκι», θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους με τα Αποκριάτικα Έθιμα και Δρώμενα των νησιών του Αιγαίου. Θα παρουσιασθούν: Ο Δετός Χίου με σταυρωτή λαβή, αναμμένα κεράκια και δίστιχα της αγάπης, ο Αγέρανος της Πάρου με δίστιχα της αγάπης, ο συρτός Συμπεθέρα της Ικαρίας με περιπαιχτικά στιχάκια για την αγροτική ζωή και τον έρωτα και το δρώμενο της Σκούπας από την Λέρο, όπου οι συμμετέχοντες χορεύουν σε ζευγάρια και ένας καταλήγει με την σκούπα. Θα ακολουθήσει νησιώτικο γλέντι.

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024: Παιδική εξωτερική εκδήλωση «Καρναβαλοπεριπέτειες» – Πάρκο Μικρασιατών Βούλας, ώρα 12:00

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εργαστήρια εικαστικών, μουσικοκινητικής, face painting, ζαχαροπλαστικής, διαγωνισμούς, μάγους, ζογκλέρ, ανιματέρ, ταχυδακτυλουργούς και πολλά διαδραστικά παιχνίδια και παιχνίδια λούνα παρκ. Ένα τρίωρο πρόγραμμα αφιερωμένο στο παιδί και στην οικογένεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.