Διαδοχικά κύματα καταιγίδων στην Αττική

Κορωπι δημαρχειο4 Διαδοχικά κύματα καταιγίδων στην Αττική

Με διαδοχικά κύματα καταιγίδων επηρεάζει η κακοκαιρία Daniel την Αττική κατά τη διάρκεια της Τετάρτης. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα εκδηλώθηκαν τις πρωινές ώρες, ακολουθούμενα από ισχυρότερα γενικευμένα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες.       

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής από τα μεσάνυχτα (00:00) έως νωρίς το βράδυ (21:30) της Τετάρτης 06/09 σημειώθηκε στην Αίγινα με 136 mm, και στο Πόρτο Ράφτη με 121mm, ενώ το ύψος βροχόπτωσης στην Αθήνα (Γκάζι) έφτασε τα 55 mm. 

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων έως τις 21:30, όπως αυτά καταγράφηκαν από 84 μετεωρολογικούς σταθμούς.

Attica Rains Sep6 2130 Διαδοχικά κύματα καταιγίδων στην Αττική

Ωστόσο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η κακοκαιρία θα εξασθενήσει από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής. Στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα. Στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος της Λ. Αλίμου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Νωρίτερα, υπήρχε διακοπή κυκλοφορίας στην Λ. Πόρτο Ράφτη και στην Λ. Βουλιαγμένης.

Πόρτο Ράφτη – Τετάρτη 23:00

Πόρτο Ράφτη – το ρέμα στο Αυλάκι Τετάρτη 19:30

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 07 004546 Διαδοχικά κύματα καταιγίδων στην Αττική

Κορωπί – Λ. Βασ. Κωνσταντίνου Πέμπτη 00:45

Ρέμα στον Άγιο Νικόλαο Λαγονησίου – 39χλμ παραλιακής – Τετάρτη 21:00

Λ. Αναβύσσου

Περιοχή Τραμπουριά Καλυβίων, πάνω από την Λ. Αναβύσσου

Παλαιά Φώκαια – οδός Κύπρου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.