Παραποιούσαν και πλαστογραφούσαν έγγραφα πλοίων

πλαστογραφούσαν Παραποιούσαν και πλαστογραφούσαν έγγραφα πλοίων

Κατά τη διενέργεια ελέγχων από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη παραποιημένων και πλαστών εγγράφων σε 39 υποθέσεις σε πλοία υπό ξένη σημαία, στις οποίες διαφαίνεται η συμμετοχή ενός 48χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη ναυτικού πρακτορείου και ενός 53χρονου ημεδαπού υπαλλήλου.

Επίσης, προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνες των ανωτέρω ημεδαπών καθώς και στο ναυτικό πρακτορείο του 48χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Δεκαοκτώ (18) ξύλινες σφραγίδες πλοίων ξένης σημαίας,
-Τρεις (03) σφραγίδες ναυτικών πρακτορείων,
-Έξι (06) στρογγυλές σφραγίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας, έτερων Υπηρεσιών και Υπουργείων καθώς και οι μήτρες τους,
-Δύο (02) Κεντρικές μονάδες υπολογιστή με λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό (4 USB και 3 σκληρούς δίσκους),
-Έξι (06) κινητά τηλέφωνα,
-Δύο (02) ημερολόγια εγγραφής πλοίων,
-Τριακόσια δεκαπέντε (315) πακέτα αιτήσεων με εμφανείς παραποιήσεις και το συνολικό ποσό των είκοσι τριών χιλιάδων τετρακοσίων πενήντα ευρώ (23.450).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω ημεδαποί για παράβαση των άρθρων 216 «Πλαστογραφία», 217 «Πλαστογραφία πιστοποιητικών» και 220 «Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης» του Π.Κ., ενώ ο 48χρονος συνελήφθη επιπλέον για παράβαση του Ν.2168/1993 «Περί οπλοκατοχής» καθώς ανευρέθηκαν δύο (02) φυσίγγια εντός ναυτικού πρακτορείου ιδιοκτησίας του. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.