Δράση για την παγκόσμια ημέρα διαβήτη

διαβητης Δράση για την παγκόσμια ημέρα διαβήτη

Η παγκόσμια ημέρα διαβήτη είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το διαβήτη και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθότι είναι η ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος μαζί με τον Charles Best, ήταν εκείνοι που πρώτοι συνέλαβαν την ιδέα, που οδήγησε στην πορεία στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921. Και οι δύο βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.

Η παγκόσμια ημέρα διαβήτη καθιερώθηκε για πρώτη φορά από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 1991. Έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και την θεραπεία της συγκεκριμένης πάθησης.

Σε αυτό το πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου καλεί το κοινό την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου (4ος όροφος, οδός Παπαδημητρίου 33, Μαρκόπουλο), για να ενημερωθεί για το διαβήτη και όποιος επιθυμεί, να προβεί σε μέτρηση σακχάρου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.