Δράση με γκράφιτι ασφάλτου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

1ο δημοτικο Βάρης Δράση με γκράφιτι ασφάλτου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης

Σε καλλιτεχνική δράση με γκράφιτι ασφάλτου (Asphalt Art) θα συμμετάσχουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης. Πρόκειται για μια τεχνική πιλοτικής παρέμβασης σε οδούς, διαβάσεις και διασταυρώσεις του οδικού δικτύου, που παρουσιάζουν θέματα και κινδύνους για την οδική ασφάλεια κατοίκων και μαθητών.          

Η δράση θα διαρθωθεί σε δύο στάδια. Την 1η ημέρα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βάρης, στη διασταύρωση των οδών Εστίας και Άττιδος και κατά μήκος της οδού Άττιδος μεταξύ Εστίας και Δήμητρας για μήκος περίπου 30 μέτρα, θα γίνει η προετοιμασία της ασφάλτου όπου θα πραγματοποιηθεί το Asphalt Art με επίστρωση με ειδικό αστάρι για την εφαρμογή του σχεδίου την επόμενη μέρα.

Τη 2η ημέρα, στο σημείο θα πραγματοποιηθεί το Street Art (graffiti) από τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, SOTEUR (Σωτήρη Φωκέα). Για την πραγματοποίηση του γκράφιτι-ασφάλτου, η οδός Άττιδος, στο σημείο της εικαστικής παρέμβασης, θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και το ίδιο βράδυ, της Παρασκευής, θα δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.

Κατά την υλοποίηση της παρέμβασης, μικρές ομάδες μαθητών της Δ, Ε και ΣΤ Δημοτικού θα προσκληθούν να χρωματίσουν το δρόμο με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη και την εποπτεία της ομάδας διοργάνωσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα νιώσουν την παρέμβαση «δική τους» και θα βρίσκονται και αυτά σε μεγαλύτερη εγρήγορση κάθε φορά που διασχίζουν τον δρόμο.

Τα παιδιά των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού θα συμμετέχουν σε μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης, όπου από τις 10.00 μέχρι τις 13.00 θα απολαύσουν διαδραστικές παραστάσεις επαγγελματιών καλλιτεχνών του Jazz Solidarity Network.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.