Έχουμε το πιο αργό αλλά και το πιο ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη

internet speed europe 24 Έχουμε το πιο αργό αλλά και το πιο ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη

Το πιο αργό σταθερό ίντερνετ στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα, ενώ η χώρα παραμένει μεταξύ αυτών που οι χρεώσεις των παρόχων είναι αρκετά υψηλές σε σχέση με τα εισοδήματα, κάτι, άλλωστε, που κατά καιρούς έχουν δείξει και τα στοιχεία της Eurostat.

Οι ταχύτητες σταθερού ίντερνετ είναι τόσο χαμηλές που σε ορισμένες περιοχές, ακόμα και σε κεντρικότατα σημεία σε πόλεις των Μεσογείων, δεν ξεπερνούν τα 5 Mbps, αφού το σήμα περνάει μέσα από απαρχαιωμένα αλλά και επιβαρυμμένα ΚΑΦΑΟ της δεκαετίας του ‘60.

Σύμφωνα με το businessfibre.co.uk η Ρουμανία έχει την πιο γρήγορη μέση ταχύτητα στην Ευρώπη με 232 Mbps, ενώ η Ελλάδα παρουσιάζεται με την πιο αργή μέση ταχύτητα των μόλις 39Mbps.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι μετρήσεις του Speedtest σε παγκόσμιο επίπεδο, κατατάσσουν την Ελλάδα στην 99η θέση με 49,61 Mbps, λίγο κάτω από την Νικαράγουα με 51.13 Mbps και την Μαυριτανία με 50,42 Mbps!

Ε.Π.

internet speed europe 2024 Έχουμε το πιο αργό αλλά και το πιο ακριβό ίντερνετ στην Ευρώπη

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.