Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αλεξίου

Αλεξίου Γιώργος3 Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αλεξίου

Σήμερα το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αλεξίου, ένας λάτρης της τοπικής παράδοσης και του αθλητισμού. Από τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, στην αρχή με το βόλεϊ και στη συνέχεια με το μπάσκετ. Από το 1985, ευρισκόμενος στο ΔΣ του Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου, διατέλεσε έφορος και από το 2012 έως και σήμερα ήταν πρόεδρος του Συλλόγου.

Επι σειρά ετών ήταν μέλος και ταμίας στην Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου, ενώ από το 2018 ήταν συνδιαχειριστής της σελίδας στο facebook «Το Κορωπί», μέσα από την οποία αναδεικνύονται οι παραδόσεις του τόπου.

Ο αθλητισμός έχασε έναν σημαντικό αλλά και ανιδιοτελή άνθρωπο.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του

Θ.Σ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 16:30 αύριο το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου. Η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον λογαριασμό της Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

Για τον Γιώργο έγραψε ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης:

Σήμερα μάθαμε το δυσάρεστο νέο για  την μεγάλη απώλεια. Mε οδύνη αποχωριζόμαστε σήμερα από την επίγεια ζωή έναν σεμνό εργάτη της Ελληνικής, Ιστορικής και Αθλητικής Παράδοσης του Δήμου Κρωπίας,  τον Γιώργο Αλεξίου. Μας συνδέουν χρόνιοι δεσμοί φιλίας και αλληλοσεβασμού από όλες τις θέσεις, επαγγελματικής, κοινωνικής, αθλητικής, ιστορικής-πολιτιστικής δράσης που υπηρέτησε. Ο Γιώργος, ένας ακούραστος σκαπανέας της αθλητικής παράδοσης του Κορωπίου, της διατήρησης της ιστορίας του Κορωπίου, της Ελλάδας, της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης «θήτευσε» κοντά σε επαγγελματικούς και αθλητικούς συλλόγους (επι χρόνια μέλος και ταμίας στην Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και στο Γυμναστικό Σύλλογο)  σε ιστοριοδίφες και λαογράφους του τόπου μας.

Κατέγραφε ακούραστα και συνέλεγε σπάνιο φωτογραφικό και άλλο ιστορικό υλικό προσώπων, γεγονότων και  τα μετέφερε στο ιστολόγιο «Το Κορωπί» μαζί με την Σόφη Ντούνη (συνδιαχειρίστρια- συνιδρύτρια). Ήξερε όλη τη βιβλιογραφία για το Κορωπί και τις ερευνητικές προσπάθειες όσων άξιων συμπατριωτών μας ασχολήθηκαν με τις προσπάθειες για την ανάδειξη της πόλης μας ως Μαρτυρικής.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να τον τοποθετήσει στη σωστή πλευρά της Ουράνιας Σωτηρίας. Το Κορωπί , οι συγγενείς και οι φίλοι σου θα σε πενθήσουν όπως αρμόζει. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το έργο σου στο νέο Σπίτι της Παράδοσης μας, το παραδοσιακό Μεσογείτικο Καμαρόσπιτο του κέντρου της πόλης που πως και πως περίμενες να λειτουργήσει για να βοηθήσεις εθελοντικά με το υλικό σου και τις ιδέες σου. Καλό Παράδεισο Γιώργο! Δεν Ξεχνάμε την Προσφορά σου!

Σχετικές δημοσιεύσεις

2 Άποψη για τα “Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αλεξίου”

  1. Ο Ρούχλας

    Καλό παράδεισο Γιώργο.
    Ήσουν από τους κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες που πέρασαν στο Κορωπί, εξαίρετο άτομο της κοινωνίας.
    Πάντα θα σε θυμόμαστε!

  2. Καλό παράδεισο φίλε Γιώργο

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.