Έκλεισε η εφημερίδα «Αυγή»

aygi 1 Έκλεισε η εφημερίδα «Αυγή»

Αναστέλλεται άμεσα το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή». Την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβαν το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και το διοικητικό συμβούλιο της εκδοτικής εταιρείας. 

Πιο συγκεκριμένα, διακόπτεται από σήμερα η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας «Αυγή», όπως ενημερώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης οι εργαζόμενοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε η αναφορά πως δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις και πως η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο εξορθολογισμού της λειτουργίας των ΜΜΕ που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το σταθμό «Στο Κόκκινο» και την εφημερίδα «Αυγή».

Η προηγούμενη απόπειρα να κλείσει το ημερήσιο φύλλο είχε γίνει το 2022, αλλά σταμάτησε μετά από κινητοποιήσεις των εργαζομένων και παρεμβάσεις των στελεχών του κόμματος, της περιόδου εκείνης.

Μιας ιστορικής εφημερίδας, που με σταθερή πίστη στις ιδέες και τα οράματα της Αριστεράς, αλλά και κριτική στα μέσα και τις μεθόδους υλοποίησής τους, -ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση-, καθώς και στα πρόσωπα που στη χώρα και διεθνώς εξέφρασαν αυτή την ευθύνη, σημάδεψε επί δεκαετίες την μεταπολεμική ιστορία του τόπου.

Ξεκινώντας από εβδομαδιαίο φύλλο, την Κυριακή 24 Αυγούστου του 1952, με ένα οκτασέλιδο, σε μια χώρα που προσπαθούσε να επουλώσει τις βαριές πληγές της κατοχής αλλά και του εμφυλίου που ακολούθησε, τάχθηκε στην υπηρεσία των αρχών και των αξιών της Αριστεράς, όπως τότε εκφράζονταν κοινοβουλευτικά από την ΕΔΑ και ενώ η λειτουργία του ΚΚΕ και η κυκλοφορία του Ριζοσπάστη είχαν απαγορευτεί.

Το μοναδικό διάλειμμα ήταν την περίοδος 1967-74, καθώς το δικτατορικό καθεστώς την έκλεισε, όπως και άλλες εφημερίδες. Επανήλθε στις 4 Αυγούστου του 1974, με ακόμα πιο έντονο το ιδεολογικό και το πολιτικό της στίγμα, όπως προσδιοριζόταν από τα οράματα της Ανανεωτικής πλέον Αριστεράς.

Η ανακοίνωση του ΔΣ της εφημερίδας

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή» με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.