Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας

bomb ypourgeio Έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εργασίας

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη 01:29 τα ξημερώματα, στην καρδιά της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα κατέστησε σαφές πως δεν ήθελε τραυματίες δίνοντας παράλληλα ικανό χρόνο για την εκκένωση της περιοχής.

Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα είπε ότι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός που επρόκειτο να πυροδοτηθεί σε 40 λεπτά και ανέφερε ότι την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί στα κάγκελα που βρίσκονται μπροστά από την τράπεζα, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Στις 00:48 η Άμεση Δράση ενημερώθηκε από την εφημερίδα για το προειδοποιητικό τηλεφώνημα και η αστυνομία απέκλεισε το σημείο, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, από το ύψος της οδού Πεσμαζόγλου. 

Παράλληλα, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Η βόμβα εξερράγη στη 01:29, προκαλώντας υλικές ζημιές στα τζάμια του υπουργείου. Η οδός Σταδίου παρέμεινε κλειστή μέχρι τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου, λόγω των ερευνών της αστυνομίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.