Ελεγχόμενες οι αναζωπυρώσεις στην Κερατέα – Συντερίνα

Siderina keratea Ελεγχόμενες οι αναζωπυρώσεις στην Κερατέα - Συντερίνα

Πριν τη δύση του ηλίου επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για αναζωπυρώσεις στην Κερατέα καθώς ενώ το μέτωπο παρουσίαζε ύφεση η φωτιά έλαβε ξανά διαστάσεις. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε στην περιοχή Συντερίνα σε πυκνό πευκόδασος, όπου επιχείρησαν και 4 ελικόπτερα.

Χωρίς τη βοήθεια των εναέριων μέσων αντιμετωπίζονται πια οι διάφορες εστίες, που εξακολουθούν να καίνε στην Κερατέα. Οι επίγειες δυνάμεις οι μεγάλες.

Στις 22:00 δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο που να προβληματίζει.

Πριν την μεγάλη αναζωπύρωση ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς είχε δηλώσει : «Η εικόνα της φωτιάς στην Κερατέα είναι καλύτερη, αλλά υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις, καθώς υπάρχουν διάσπαρτες εστίες τόσο στο Μαρκάτι όσο και σε άλλους οικισμούς. Γι’ αυτό και η αποψινή νύχτα θα είναι δύσκολη. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι έχουν πέσει οι άνεμοι τουλάχιστον κατά δύο μποφόρ αλλά απόψε όλος ο μηχανισμός θα είναι επί ποδός».

Δείτε εδώ το χρονικό της πυρκαγιάς

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.