Δύσκολη η φωτιά στο Πανόραμα – Πλάκα Κερατέας. Καίγονται σπίτια

plaka keratea Δύσκολη η φωτιά στο Πανόραμα – Πλάκα Κερατέας. Καίγονται σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίτερα στο Πανόραμα – Πλάκα Κερατέας. Σημειώνεται πως πρόκειται για την τρίτη πυρκαγιά στην περιοχή μέσα σε 10 ημέρες. Δυστυχώς έχουν καεί τουλάχιστον 8 σπίτια (στην Πλάκα και στο Μαρκάτι) και δασική περιοχή με πεύκα. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00, σε αραιοκατοικημένη περιοχή. Λόγω των δυνατών ανέμων εξαπλώθηκε ταχύτατα, ενώ στην αρχή έκαιγε χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα κοντά σε σπίτια.

Στάλθηκε μήνυμα από το 112, που αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Άγιος Κωνσταντίνος, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στη Κερατέα θα πρέπει να απομακρυνθούν μέσω της Λ. Αθηνών- Λαυρίου προς το Λαύριο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 150 πυροσβέστες, εκ των οποίων με 8 πεζοπόρα τμήματα και 40 οχήματα, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Λαυρεωτικής και όμορων Δήμων, απλοί πολίτες και μηχανήματα έργου. Από αέρος ρίψεις πραγματοποιούν συνεχώς 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Με αυτοθυσία οι πυροσβέστες μπαίνουν μέσα στη φωτιά … υπάρχουν παντού πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά οι εστίες είναι πολλές!

15:20 Λόγω των ανέμων, με ριπές έως και 8 μποφόρ, έχουν εκδηλωθεί διάφορες εστίες, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η φωτιά θα κατευθυνθεί προς το δάσος του Αγίου Κωνσταντίνου – Εθνικό Δρυμό.

16:00 Η φωτιά μπαίνει στον Άγιο Κωνσταντίνο, στο πλούσιο πευκοδάσος και κατευθύνεται προς Σούνιο, το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο.

16:20 Η φωτιά φτάνει τα πρώτα σπίτια στον Άγιο Κωνσταντίνο.

16:40 Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στην Πλάκα Κερατέας, κοντά στο σημείο από όπου ξεκίνησε σήμερα στις 12:00

17:30 Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και η γενικότερη εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη – δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Λόγω της νέας δασικής πυρκαγιάς στη Σταμάτα (16:00), ελαττώθηκαν τα εναέρια μέσα από τη φωτιά στην Λαυρεωτική.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.