Επικίνδυνη φωτιά σε πλαστικούς κάδους

Φωτια καδοι Θυμαρι 2 Επικίνδυνη φωτιά σε πλαστικούς κάδους

Φωτιά σε κάδους ανακύκλωσης, στην Αγίας Φωτεινής, στον οικισμό Θυμάρι Σαρωνικού, εκδηλώθηκε χθες το πρωί, που ευτυχώς κατασβέστηκε έγκαιρα από πολίτες.

Η φωτιά, έγινε αντιληπτή από πλανόδιο πωλητή φρούτων, που έφτασε στο σημείο και είδε καπνό να βγαίνει από τους πλαστικούς κάδους ανακύκλωσης. Αφού τράβηξε τους κάδους προς το δρόμο, μακριά από τον ξύλινο φράκτη (!) και τα ξερόχορτα, με τη συνδρομή πολιτών, με πυροσβεστήρες χειρός κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ οι κάδοι καταστράφηκαν ολοσχερώς, λίγο πριν φτάσει το όχημα της Π.Υ. που είχε κληθεί.

Αυτή τη φορά ήμασταν τυχεροί … δεν είχε αέρα και κάποιος έτυχε να περνάει από εκεί. Εάν η επέμβαση των πολιτών είχε καθυστερήσει λίγα λεπτά, η φωτιά θα είχε εξαπλωθεί στο ακαθάριστο από ξερά οικόπεδο και στη συνέχεια προς το δάσος. Μάλιστα, το πρόβλημα ίσως να γινόταν μεγαλύτερο, καθώς το σημείο είναι η μοναδική οδός διαφυγής για ένα μεγάλο κομμάτι του οικισμού.

Άμεσα το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου «Αίολος Θυμάρι» κάλεσε τους εθελοντές του για αυξημένη επιφυλακή με περιπολίες για το Σαββατοκύριακο. Ενημέρωσε τους πολίτες να αναφέρουν κάθε ύποπτη κίνηση στο 100, στο 199, στην Πολιτική Προστασία του Δήμου, ή στο 6945936981 (εθελοντές Αίολου).

Επίσης ενημέρωσε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους κεντρικούς δρόμους του οικισμού, ώστε να διευκολύνουν τη διέλευση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση του απευκταίου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Με αφορμή το χθεσινό συμβάν, ο σύλλογος έστειλε άλλη μία επιστολή στον δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη.

«Κύριε Δήμαρχε

Σας καλούμε και σας παρακαλούμε, επιτέλους να λάβετε υπ΄ όψιν σας τις 4 επιστολές του ΑΙΟΛΟΥ και να ενεργήσετε άμεσα στα εξής:

1. Άμεσα, ΣΗΜΕΡΑ, να προχωρήσει ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός οικοπέδων στο Θυμάρι, όπου οι γνωστοί ή άγνωστοι ιδιοκτήτες, δεν έχουν ανταποκριθεί στην προβλεπόμενη από τον νόμο πρόσκληση του Δήμου, σε εφαρμογή της υπ’ αριθ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης.

2. Άμεσα, ΣΗΜΕΡΑ, να κληθεί η Περιφέρεια για τον καθαρισμό των ρεμάτων που διατρέχουν τον Οικισμό μας, δεδομένης της επικινδυνότητάς τους, λόγω της πυκνής βλάστησης.

3. Άμεσα, ΣΗΜΕΡΑ, να δημοσιοποιηθεί και να ενημερωθούν οι κάτοικοι και παραθεριστές για το Επικαιροποιημένο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς και το Σχέδιο Εκκένωσης του Οικισμού μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Εθελοντές του ΑΙΟΛΟΥ, είναι στη διάθεσή σας, για κάθε δυνατή βοήθεια, η οποία έχει ζητηθεί μόνο μία φορά, δύο μέρες μετά την καταστροφική φωτιά της 17/07/2023.

Όλα τα παραπάνω, έχουν τεθεί ήδη υπ’ όψιν σας, με την από 20 Φεβρουαρίου 2023 επιστολή μας, την τετράκις επαναποστολή της, στη συνάντησή μας της 24ης Απριλίου 2023, καθώς και με την τοποθέτησή μας στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Παλαιάς Φώκαιας.

Καταλαβαίνουμε ότι ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ “ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ”, για την Δημοτική Αρχή, όμως ΥΠΑΡΧΕΙ.

Κύριε Δήμαρχε,

Ο κίνδυνος είναι ακόμα εδώ. Στη μάχη αυτή, είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Παρακαλούμε, αντιμετωπίστε μας έτσι.

Στη διάθεσή σας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.