Έρχονται τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία – πόσο κοστίζουν

ilektriko leoforeio Έρχονται τα ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία - πόσο κοστίζουν

Με στόχο να αλλάξει, προς το καλύτερο, η καθημερινότητα των πολιτών και να αναβαθμιστεί επιτέλους ο στόλος των αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε περίπου ένα μήνα θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους και τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, είχε διευκρινίσει ότι το κόστος για κάθε ηλεκτροκίνητο λεωφορείο εκτιμάται περίπου στα 440.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσθετες εγγυήσεις που υπερκαλύπτουν μια περίοδο έως 7 χρόνια για τα οχήματα, 8 χρόνια για τις μπαταρίες ανά όχημα και 12 χρόνια για τους φορτιστές.

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εκτελωνισμού, η προμήθεια του φορτιστή, εγγυημένη αντισκωριακή προστασία 18 ετών, περιβαλλοντικοί φόροι για ελαστικά και συσσωρευτές, κόστος μεταφοράς και ασφάλισης των οχημάτων για μέχρι και 45 ημέρες μετά από την άφιξή τους στους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

Επεσήμανε μάλιστα ότι η τιμή διάθεσης ενός τυπικού (μήκους 12μ) ηλεκτρικού λεωφορείου αστικού κύκλου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 480.000 – 700.000 ευρώ. Σημείωσε επίσης πως η προμήθεια των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων καλύπτεται στο σύνολό της από το Ταμείο Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης.

Π.Κ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.