Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

Χρονοπούλου1 Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

Προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της η ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Την έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά από αίτημα του δικηγόρου της αείμνηστης ηθοποιού, Δημήτρη Χατζημιχάλη, που θέλει να ερευνηθεί εάν πράγματι ο θάνατός της ήταν ατύχημα, καθώς είχε τραύμα στο κεφάλι της.

Μεταξύ άλλων, έχει ήδη καταθέσει η Γεωργιανή βοηθός της ηθοποιού, η οποία βρήκε σοβαρά τραυματισμένη τη Μαίρη Χρονόπουλου, μέσα στο σπίτι της στην Παιανία, καθώς και ένας ηθοποιός ο οποίος βοηθούσε τη αείμνηστη ηθοποιό σε διάφορες εργασίες και έχει λάβει ένα ποσό από τη διαθήκη.

Ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου, ο οποίος εκτιμά ότι οι συνθήκες του θανάτου της πρέπει να διερευνηθούν, ενώ μεταξύ άλλων, αποδίδει καθυστέρηση στην κλήση ασθενοφόρου το οποίο ήταν ιδιωτικό και δεν ανήκε στο στόλο του ΕΚΑΒ.

Τσακωμός με την τέφρα της ηθοποιού

Η τελευταία επιθυμία της αείμνηστης ηθοποιού -σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο- ήταν η τέφρα της να τοποθετηθεί σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο κτήμα της όπου είναι το σπίτι της στην Παιανία.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «ΟΝTime» που επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Μαίρης Χρονοπούλου, Δημήτρη Χατζημιχάλη, είπε ότι η τέφρα της ηθοποιού βρίσκεται στα χέρια του φίλου της και πρόεδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλου.

Ο δικηγόρος της Μαίρης Χρονοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν τήρησε την υπόσχεσή του.

«Αυτή τη στιγμή την έχει ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος. Ο κ. Γιαννόπουλος άλλα είχε πει στη Μαίρη Χρονοπούλου και άλλα έκανε. Ο κύριος Γιαννόπουλος της είχε πει θα το κάνει ένα είδος μουσείου ανοιχτό στον κόσμο και η Μαίρη, ενώ αρχικά είχε δηλώσει εγγράφως ότι ήθελε να ριχτεί στο Σούνιο, μπροστά στις καβοκολόνες, τελικά συμφώνησε να μείνει στο σπίτι, εφόσον είναι επισκέψιμο στον κόσμο. Το περασμένο καλοκαίρι στα γενέθλιά της είχε τραβήξει και βίντεο, που της έλεγε ότι θα είναι ανοιχτό στον κόσμο το σπίτι, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του ο κ. Γιαννόπουλος.

Την τέφρα την έχει παραλάβει και τη φυλάσσει ο κ. Χάρης Παπαδόπουλος κατόπιν επιθυμίας συγγενών και φίλων που ευρίσκοντο στο αποτεφρωτήριο την ημέρα της αποτέφρωσης. Τη φυλάμε, περιμένουμε μπας και αλλάξει γνώμη ο κ. Γιαννόπουλος και ανοίξει το σπίτι στον κόσμο. Του είπαμε δεν έχεις τηρήσει την υπόσχεσή σου. Δεν έχει τηρήσει αυτά που είπε στο βίντεο. Μας κατηγορεί ότι βγαίνουμε και μιλάμε».

Τι αποκάλυψε ο Νίκος Σταγόπουλος για τη χειρόγραφη διαθήκη της ηθοποιού

«Είχαμε πάει σπίτι της με φιλικό της ζευγάρι, τον Ανδρέα και τη Νανά Ανδριανοπούλου, για να δούμε πώς είναι κι αν χρειάζεται κάτι, γιατί εκείνο το διάστημα δεν ήταν και πολύ καλά. Φοβόμασταν μήπως συμβεί κάτι σοβαρότερο και είχαμε πει να γίνει μια επιτροπή φίλων, που να μπορεί να αποφασίσει, αν η ίδια δεν ήταν σε θέση να πάρει αποφάσεις για την υγεία της. Μήπως χρειαστεί κάποια επέμβαση ή κάποιο νοσοκομείο ή ίδρυμα αποκατάστασης», σημείωσε αρχικά ο Νίκος Σταγόπουλος.

«Εγώ έμεινα κάποιες ώρες παραπάνω. Κουβέντα στην κουβέντα, και εκεί που μιλούσαμε, μου λέει η Μαίρη “άνοιξε εκείνο το συρτάρι και πάρε ένα γκρι ντοσιέ”. Άνοιξε το ντοσιέ και μου έδωσε την ιδιόχειρη διαθήκη της, την οποία είχε συντάξει λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2019, και όπου αναφερόταν και στις επιθυμίες της, αλλά και σε πρόσωπα που δεν αναφέρονταν στη διαθήκη που είχε κάνει σε συμβολαιογράφο το 2013 και την οποία αναθεώρησε το 2016, όταν μεταβίβασε τη μονοκατοικία στην Παιανία, με το κτήμα και το διαμέρισμα στα Πατήσια, στο “Χαμόγελο του Παιδιού”», συνέχισε ο ίδιος αναφορικά με το πότε τού έδειξε η ηθοποιός την εν λόγω διαθήκη.

«Αυτή τη χειρόγραφη διαθήκη μού ζήτησε να τη φωτογραφίσω, την πρώτη σελίδα. Σε αυτή αναφέρεται στην Άννα Φόνσου και στο “Σπίτι του Ηθοποιού”, όπου ήθελε να αφήσει κάτι, καθώς και στον Σπύρο Μπίμπιλα και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, όπου επίσης άφηνε χρήματα, αλλά και στην Εριέττα Κούρκουλου, και συγκεκριμένα στο ίδρυμά της για τα ζώα, όπου και εκεί ήθελε να αφήσει κάτι συμβολικό», αποκάλυψε ο Νίκος Σταγόπουλος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί καμία ανάμειξη και πως, ακόμα και αν αφήνει κάτι σε αυτόν, δεν πρόκειται να το δεχτεί, αλλά θα το παραχωρήσει στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Την ίδια ώρα, οι φίλοι της Μαίρης Χρονοπούλου σημειώνουν ότι η ηθοποιός έχει πιθανότατα και καταθέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Ελβετία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του Νοέμβρη, ήρθε στο φως και η «επίσημη» διαθήκη της ηθοποιού, με την ίδια να αφήνει την ακίνητη περιουσία της στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ μέρος της κληρονομιάς της πήγαινε και στην πρώην οικιακή βοηθό της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.