Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη εκτέλεση των Μαυροβούνιων στα Βλάχικα

Maurovounioi Εξιχνιάστηκε η μαφιόζικη εκτέλεση των Μαυροβούνιων στα Βλάχικα

Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε την εκτέλεση των δύο ανδρών που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020, μέσα σε ταβέρνα στα Βλάχικα στη Βάρη. Η αδιανόητη αγριότητα της εκτέλεσης, καθώς έγινε μέσα σε κόσμο, παρουσία των γυναικών και των παιδιών των θυμάτων, ήταν το πρώτο στοιχείο για να ξετυλιχθεί το κουβάρι.

Ήταν περίπου 18:30, όταν τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα» και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους. Όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά, οι δράστες εξαφανίστηκαν με ένα SUV.

Όπως αποδείχτηκε, τα δύο θύματα ήταν μαφιόζοι Μαυροβούνιοι, αρχηγοί συμμορίας, οι οποίοι κρύβονταν στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους, κυνηγημένοι από αντίπαλη μεγάλη συμμορία του Μαυροβούνιου.

Μετά από συντονισμένες έρευνες των Ελληνικών, Ισπανικών και Σερβικών διωκτικών Αρχών, συνελήφθησαν 8 άτομα, Σέρβοι και Μαυροβούνιοι, ένας στην Αθήνα, δύο στην Ισπανία και πέντε στη Σερβία.

Οι συλληφθέντες είναι μέλη της αντίπαλης συμμορίας του Μαυροβουνίου, και εκτιμάται, πως πρόκειται για την μεγαλύτερη συμμορία εμπόρων ναρκωτικών, νονών της νύχτας, εκβιαστών και ανθρώπων που εκτελούν πληρωμένα συμβόλαια θανάτου, που δρα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και έχει σκοτώσει περισσότερα από 40 άτομα.

Ο εμφύλιος

Σύμφωνα με την εφημερίδα Novosti, του Βελιγραδίου, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».

Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.

Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο, ενώ η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι», και πήραν τα ονόματα τους από τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.

Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε ναρκωτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έφερνε από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την «εξαφάνιση» 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, έκτοτε ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και από τις δύο πλευρές.

Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιο με αυτό της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη … τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειάς τους. 

Κ.Π.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Tο σχόλιο θα δημοσιευθεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή. Διαβάστε τους όρους χρήσης. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email.